Diakonia

Diakoniatyö on kristilliseen ihmiskuvaan pohjautuvaa ja kohdistuu erityisesti niihin ihmisiin, joihin muu apu ei yllä. Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella yksinäisyydestä, mielenterveysongelmista, päihteistä, ihmissuhdevaikeuksista ja elämän kriiseistä -oikeastaan kaikista elämän vaikeista asioista. Diakoniatyö tukee tapauskohtaisesti myös käytännöllisen ja taloudellisen tuen tarpeessa olevia.

Diakoniatyö on koko seurakunnan tehtävä. Työ toteutuu viranhaltijoiden ja vapaaehtoisten avulla. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja viranomaistahojen kanssa. Apu on maksutonta ja avointa kaikille seurakunnan alueella asuville.

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle voit varata ajan diakoniatyön toimistosta arkisin klo 9-15, puh. 040 701 6630. Diakoniatyöntekijät tekevät pyydettäessä myös koti- ja laitoskäyntejä. Leiri- retki- ja kerhotoimintaa järjestetään eri ikäisille ja kohdennetusti erilaisissa elämäntilanteissa oleville.

Taloudellinen apu

Diakonian taloudellinen apu on yleensä kertaluonteista apua silloin, kun talous on ennakoimattomasti horjunut tai kun kyseessä on odottamaton kriisi.  Taloudellista apua annetaan harkinnanvaraisesti seurakunnan hyväksymien avustusperiaatteiden mukaan. Avustamisessa tehdään yhteistyötä muiden auttajatahojen kuten sosiaalitoimiston, velkaneuvonnan ja kaupungin asuntotoimiston kanssa. Ensisijainen avunlähde taloudellisessa tuessa on Kelasta haettava toimeentulotuki ja kaupungin sosiaalitoimi.

Taloudellisia asioita ei käsitellä erillisinä, vaan ihminen kohdataan kokonaisuutena ja aineellinen tuki on yksi osa auttamista. Diakoniatyöntekijän kanssa voit selvitellä taloudellisten vaikeuksien syitä ja eri vaihtoehtoja niistä selviämiseksi. Työntekijältä saat myös tukea taloudenpidon suunnittelussa ja seurannassa.

Mikäli tapaat diakoniatyöntekijän ja tarkoituksena on käsitellä taloudellista avustamista, otathan jo ennakolta mukaasi verkkopankkitunnukset tai tiliotteet sekä mahdolliset toimeentulotukipäätökset ja muut tositteet tuloistasi ja menoistasi.

Takuu-säätiö

Kuluttajaliiton tietopankki

Marttojen opas taloudenhoitoon

Tietoa Kelan tuista

Ruoka-apu

Elintarvikkeiden jako vähävaraisille klo 11-11.30

Maanantaisin Kuoppakankaan työkeskuksella

Torstaisin Pääkirkolla

Vähävaraisten ruokailu

Kuoppakankaan työkeskuksella tiistaisin klo 11-12 (alk.12.9.)

Ateria 3 €

Ruoka-apuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä diakoniatyöntekijä Antero Saarelaiseen p. 040 747 6200