Tule mukaan toimintaan!

Jos etsit mielekästä tekemistä, sinusta on mukava tutustua uusiin ihmisiin ja tahdot osallistua seurakunnan toimintaan tekemällä jotakin konkreettista, seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa on paikka Sinulle.

Tule rohkeasti mukaan!

Mitä vapaaehtoistoiminta on?

Vapaaehtoisena voit osallistua yksittäisiin tehtäviin tai tulla mukaan pitemmäksi aikaa. Voit itse määritellä antamasi ajan.

Vapaaehtoistoiminnasta ei makseta palkkiota. Palkkio osallistumisesta on ihmisten kohtaaminen ja auttaminen sekä tekemisen ilo.

Vapaaehtoistoiminta perustuu luottamukseen ja sitoudut vaitiolovelvollisuuteen.

Olet tervetullut mukaan omin tiedoin ja taidoin. Saat kuitenkin perehdytyksen tehtävääsi. Vapaaehtoisilla on vuosittain myös tapaamisia, joissa kehitetään toimintaa ja virkistytään yhdessä.

Ajankohtaisia vapaaehtoistehtäviä

Lähimmäispalvelu

Lähimmäispalvelussa on jatkuva tarve, pääasiassa juttu- ja ulkoilukaveriksi ikäihmisille. Lähimmäispalveluun pääset tulemalla diakoniatyöntekijän juttusille, hän perehdyttää sinut toimintaan. Tarvittaessa voit osallistua lähimmäispalvelun koulutuspäivään, jossa saat laajemmin tietoa.

Katso opas "Minustako Ystävä? Opas vapaaehtoistoimintaan lähimmäispalvelussa." Oppaassa on Teijan ja Hiljan tarina.

Diakoniatyön kirpputori

Kirppiksellä (Kissakoskenkatu 5) tarvitaan lahjoitettujen tavaroiden lajitteluun, esille laittoon ja myyntiin oma-aloitteisia apuvoimia.

Vapaaehtoistoimintaa työaloittain

Jumalanpalvelus, kuorot ja musiikkityö - yhteyshenkilönä kanttori Mari Marjokorpi. Avustaja erilaisissa jumalanpalveluksissa. Soittajia, säestäjiä, laulajia.

Diakoniatyö - yhteyshenkilönä diakoniatyöntekijä Pia Hosio. Lähimmäispalvelu, jossa voit toimia rinnalla kulkijana, juttelu- tai ulkoilukaverina yksinäisyyttä kokevalle. Lähimmäispalvelussa mukana olevalle järjestetään tarvittaessa koulutusta ja tukea.
Lähimmäispalveluun on jatkuva tarve uusille vapaaehtoisille. Vuosittainen kevätkaudella tapahtuva Yhteisvastuukeräys. Erilaiset keikat: saattajaksi heikosti liikkuvalle esimerkiksi sairaalaan, muuttoavuksi, kahvituksiin ja muihin kekkereihin. Ulkoiluryhmä palveluasumisyksiköissä Kangaslammilla ja Louhirinne 2:ssa.

Lapsityö - yhteyshenkilönä vastaava lastenohjaaja Paula Boman. Kerhomummi ja -ukki. Lauluhetken vetäjä. Lähetystyö - lähetyssihteeri Tiina Taavitsainen. Erilaiset tempaukset, kansainvälinen työ, kahvitukset ym. Leipojia myyjäisiä varten

Viestintä - yhteyshenkilönä tiedottaja Suvi Pitkänen. Toimituksen avustaja Kotiviesti –lehteen. Blogin pitäminen. Valokuvaus.

Muuta osaamista?

Voit esittää työntekijöillemme myös omia ideoitasi. Ota rohkeasti yhteyttä, kun haluat esittää ajatuksia vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Yhteyshenkilö on diakoniatyöntekijä Pia Hosio, p. 040 572 7810.

Vapaaehtoinen. Kuvaaja: Aarne Ormio.
Palkkio vapaaehtoisuudesta on ihmisten kohtaaminen ja auttaminen sekä tekemisen ilo. Kuvaaja: Aarne Ormio