Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu noin viikon mittaiseen leirijaksoon.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä.

Rippikoulu ja Konfirmaatio

Menikö rippikouluun 2018 ilmoittautuminen ohi? Ilmoittautuminen rippikouluun 2018 avoinna uudestaan to 28.9. klo 17 päättyen ke 4.10. klo 23. Ilmoittaudu tästä.

Rippikoulun valinta

Mieti ja punnitse tarkasti itsellesi ja huoltajallesi sopivat rippikouluvaihtoehdot. Valitse vain ajankohtia, jotka varmasti sopivat teille. Lisätietoja kohtaan perustele, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään. Tavoitteenamme on saada kaikille sopiva ryhmä. Kaikki ei välttämättä pääse ykkösvaihtoehtoonsa, jos esim. on sattunut olemaan monella sama.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tärkeää tehdä yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuessa tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonne ilmoittautumisen jälkeen saapuu vahvistusviesti ilmoittautumisesta.  Leiritoiveet kysytään ilmoittautumisen lopussa. Mieti jo valmiiksi 3-4 leirivaihtoehtoasi.

Henkilötietojen täyttäminen

Täytä ilmoittautujan ja huoltajan tiedot huolella. Täyttämiäsi tietoja käytetään esim. kun ilmoittautujalle ja/tai huoltajalle lähetetään postia, tekstiviestejä tai sähköpostia tapaamisista. Tarkasta siis huolella täyttämäsi tiedot.

Ilmoittautuessa on hyvä ilmoittaa tarkasti nuoren erityiset tarpeet, oppimiseen liittyvät asiat ja allergiatiedot.

Kaverikoodilla ilmoittautuminen

Kaveritoiveiden ilmoittaminen tapahtuu kaverikoodilla, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Sopikaa kaveriporukan
kanssa etukäteen, kuka teistä ilmoittautuu ensin ja ottaa koodin muille talteen. Kaverikoodin voi antaa max. kahdelle kaverille, jotka käyttävät sitä omassa ilmoittautumisessaan.
Huom! Jos olet antanut kaverikoodin eteenpäin, et voi enää vastaanottaa
ja käyttää koodia toisilta!

Lisätietoja Kaija Puustinen p. 040-5243330 tai Minna Riihimäki-Sutinen p. 0400-996340 (huom! infossa virheellinen puhnro)

Yhteinen riparimatkamme lähestyy, huippua!

Ilmoittautuminen vuoden 2018 rippikouluihin on käynnissä 13.-27.9.2017 näillä sivuilla. Ilmoittautuminen on tärkeä tehdä yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuessa tarvitaan toimiva sähköpostiosoite. Täytä ilmoittautujan ja huoltajan tiedot huolellisesti. Täyttämiäsi tietoja käytetään esim. kun lähetetään rippikoululaiselle tai hänen huoltajileen postia tekstiviestillä tai sähköpostilla tapaamisista.

Tervetuloa rippikoulumatkalle kanssamme!

KAUPUNKIRIPARIT ovat ilmaisia ja järjestetään päiväkouluna.

Rippikoulu nro 1 - Kaupunkirippikoulu, Kuoppakankaan työkeskus, Varkaus - leirijakso 4.-9.3.2018, konfirmaatio 20.5. klo 10

Rippikoulu nro 2 - Kaupunkirippikoulu, Kuoppakankaan työkeskus, Varkaus - leirijakso 3.-8.6.2018, konfirmaatio 10.6. klo 10

LEIRIT - kesän leirejä järjestetään yhteensä kuusi kappaletta. Leirejä pidetään Puurtilan srk-kodilla, Joroisten seurakuntamajalla sekä Virossa Talun leirikeskuksessa.

Rippikoulu nro 3 - Seurakuntamaja, Joroinen - leirijakso 3.-8.6.2018, hinta 110 e, korfirmaatio 10.6. klo 14

Rippikoulu nro 4 - Puurtilan srk-koti, Varkaus - leirijakso 10.-15.6.2018, hinta 100 e, konfirmaatio 18.6. klo 10

Rippikoulu nro 5 - Puurtilan srk-koti, Varkaus - leirijakso 1-.6.7.2018, hinta 100 e, konfirmaatio 8.7. klo 10

Rippikoulu nro 6 - Puurtilan srk-koti, Varkaus - leirijakso 8.-13.7.2018, hinta 100 e, konfirmaatio 15.7. klo 10

Rippikoulu nro 7 - Puurtilan srk-koti, Varkaus - leirijakso 15.-20.7.2018, hinta 100 e, konfirmaatio 22.7. klo 10

Rippikoulu nro 8 - Talun leirikeskus, Viro - leirijakso 15.-20.7.2018, hinta 170 e, konfirmaatio 29.7. klo 10

Rovastikunnallinen erityisrippikoulu järjestetään kesällä 2018 , lisätiedot Vaalijalan pappi Matti Pehkoselta p.050- 558 0204
tai matti.pehkonen@evl.fi.

Ulkoa opeteltavat perusasiat: Uskontunnustus, 10 käskyä, Isä meidän rukous, Pienoisevankeliumi, Rakkauden kaksoiskäsky, Lähetys ja Kastekäsky, Herran Siunaus. Nämä voi suorittaa jo ennen leirijaksoa kevään aikana.

kuvassa rippikoulussa tehty tehtävä
Rippikouluun 2018 ilmoittautuminen käynnissä ajalla 13.-27.9.2017