Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu noin viikon mittaiseen leirijaksoon.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä.

Rippikoulu ja Konfirmaatio

Ilmoittautuminen rippikouluun 2018 on päätynyt. Lisätietoja Kaija Puustinen p. 040 524 3330.

Tieto omasta rippikouluryhmästäsi on lähetetty viikolla 42.

Rippikoulun aloitustapahtumat järjestetään 1. tai 2. 11. ko. kirjeessä olevan tiedon mukaisesti.

Rippikouluryhmien omat tapaamiset alkavat jokaisen ryhmän omalla kutsulla osallistua seurakuntajaksolle viimeistään tammikuussa ja jatkuvat säännöllisinä perusjaksoon asti. Seurakuntajakson tapaamiset pitävät sisällään kaikkien rippikoulujen yhteisiä sekä ryhmäsi omia oppitunteja, jumalanpalveluksia ja erinlaisia tapahtumia, joista keräät merkintöjä Riparipassiisi. Jokaisesta poissaolosta tulee ilmoittaa ja siitä tulee suorittaa korvaustehtävä.

Merkinnän saamiseksi passiin rippikoululaisen tulee olla ajoissa paikalla, osallistua tilaisuuteen ja käyttäytyä sen mukaan. Tapahtuman/messun jälkeen pyydä työntekijältä leima/merkintä riparipassiisi. Riparipassin käynnit tulee olla käytynä ennen perusjakson (leirin) alkua.

kuvassa rippikoulussa tehty tehtävä