Parisuhteessa ja perheessä

Perheasiain neuvottelukeskuksen toiminta on toistaiseksi päättynyt seurakunnassamme. Haluamme kuitenkin kulkea rinnalla silloin, kun läheiset suhteet satuttavat ja yhteinen arki tuntuu vaikealta. Ongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin, sillä apua on aina saatavilla.

Keskusteluapua

Seurakuntamme pappien kanssa voit käydä luottamuksella läpi ihmissuhteiden ongelmia ja tulevaisuuden näkymiä. Papeillamme ei ole psykiatrian koulutusta, mutta peilausapua eri elämäntilanteisiin keskusteluista voi saada. Ota yhteyttä suoraan toivomaasi pappiin tai soita seurakuntavirastoon toimistosihteerille p. 040 702 7748 ja sovi jutteluaika.

Diakoninen apu

Diakonisen perhetyön tavoitteena on tukea syrjäytymisvaarassa olevia perheitä sekä tehdä ennaltaehkäisevää perhetyötä. Perheiden tukeminen tapahtuu kotikäynnein, keskusteluiden avulla, osaksi myös taloudellisella avulla sekä järjestämällä esimerkiksi perheretkiä yhteistyössä kaupungin perhetyön ja alvarityön kanssa. Järjestämme myös erilaisia saunailtoja, leirejä ja vertaisryhmiä.

Diakonisen perhetyön yhteyshenkilönä seurakunnassasi diakoniatyöntekijä Heli Kylmänen. Voit olla yhteydessä myös muihin diakoniatyöntekijöihin.

Valtakunnallinen neuvontapuhelin

Väestöliiton parisuhdekeskuksen valtakunnallinen neuvontapuhelin toimii palvelunumerossa 0800 183 183 torstaisin klo 12–14 välisenä aikana. Palvelu tarjoaa asiantuntijatietoa parisuhteesta ja sen hyvinvoinnista ja numeroon voi soittaa, vaikka varsinaista kriisiä ei vielä olisikaan. Vastaajina toimivat Väestöliiton psykologit.

Vastauksia kysymyksiin

Väestöliiton parisuhdekeskuksen sivuilta löydät tietoa parisuhteesta ja sen hoitamisesta sekä   avio- ja avoliittoon liittyvää lakitietoa. Voit kysyä asiantuntijalta mieltäsi hiertäviä kysymyksiä, lukea muille annettuja vastauksia tai varata ajan nettivastaanottoon. Sivuilta löytyy materiaalia myös suhdetta etsiville ihmisille.

patikkaretkellä