Suru- ja vertaistukiryhmät

Varkauden seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Vertaistukiryhmiä järjestämme yhteistyössä erilaisten auttamistahojen ja järjestöjen kanssa. Surun kohdatessa ei tarvitse jäädä yksin. Pappeihimme ja diakoniatyöntekijöihimme voi aina ottaa yhteyttä. Olemme sinua varten.

Sururyhmä aikuisille

Ryhmässä on mahdollista puhua läheisen kuoleman herättämistä ajatuksista ja jakaa tunteita muiden surevien kanssa. Sururyhmään voi osallistua aikaisintaan kun läheisen kuolemasta on kulunut noin kolme kuukautta. 

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen. Keskustelu on ohjattua ja tapahtuu turvallisessa ympäristössä.

Seuraava sururyhmä kokoontuu syksyllä 2023.

 

Sururyhmä lapsille ja nuorille

Sururyhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat menettäneet läheisensä.

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen.

Ryhmä kokoontuu leikkihuoneessa. Kokoontumisissa leikitään ja pelataan, tutustutaan toisiimme ja pohditaan omia tunteita, luodaan kuolleesta läheisestä muistotaulu ja lopuksi vietetään yhdessä rentoutumis- ja rauhoittumishetki.

Ryhmä järjestetään kerran vuodessa, yleensä syksyllä. Ryhmä kokoontuu 4-5 kertaa, noin viikon välein.

Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Heli Kylmänen p. 040 573 6050 tai heli.kylmanen@evl.fi

 

enkelipatsas
kolme tyhjää venettä sumuisella järvellä.

Vertaistukiryhmä henkirikoksen uhrien läheisille etsii uutta vertaisohjaajaa

Huoma ry:n vertaistukiryhmä on toistaiseksi tauolla. Uhrien läheiset voivat tiedustella vertaistukea Huoman kriisityön koordinaattorilta, Terhi Kantaselta. Hän tukee ja auttaa löytämään oikeat ja sopivat palvelut. Terhin tavoitat puhelimitse numerosta 050 401 2230 tai sähköpostitse osoitteesta toimisto@huoma.fi.

Voit olla yhteydessä myös Varkaudessa toimivaan vertaisohjaaja Kari Teittiseen p 050 313 0003.

Oletko kiinnostunut vertaisohjaajana toimisesta? Ohjaajaksi sopii sellainen läheisen henkirikoksessa menettänyt henkilö, jonka omasta menetyksestä on kulunut jo sen verran aikaa, että hän pystyy olemaan tukena toisille saman kokeneille. Huoma ry tarjoaa ryhmänohjaajalle koulutusta ja tukea.

Jos kiinnostuit tehtävästä, ota yhteyttä Huoma ry:n koordinaattoriin Terhi Kantaseen p. 050 401 2230.

huoman logo

 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille

 

Surunauha ry järjestää Varkaudessa vertaistukiryhmän syksyllä 2021 alkaen. Ryhmää ohjaavat Surunauhan vertaistukijat Jenni ja Hanna. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle. Ohjaajat ovat velä yhteydessä ilmoittutuneisiin puhelimitse ennen ryhmän alkua. Lisätietoja ryhmästä voit kysyä Surunauhan toimistolta numerosta 044 751 9916 tai vertaistuki@surunauha.net.

Syksyn 2021 ryhmä on jo alkanut mutta voit tiedustella tulevia ryhmiä ylläolevasta numerosta.