Hautajaiset

Läheisen kuolemalla on monet kasvot. Kenenkään voimat ja taidot eivät riitä estämään kuoleman tuloa, mutta rakkautta kuolema ei voita. Rakkaus näyttäytyy meissä kipuna, suruna, kaipauksena ja kiitollisuutena.

Hautajaiset ja niiden järjestelyt auttavat omalla tavallaan kulkemaan vaikean ajan läpi. Tärkeää on, että otat yhteyttä läheisiisi, vainajan tuttavapiiriin ja heihin, jotka voivat auttaa sinua järjestelyissä. Seurakunnat auttavat järjestelyissä omalta osaltaan, ota yhteyttä.

Suru läheisen menettämisestä kertoo rakkaudesta ja yhdessä jaetun ajan merkityksestä. Ei ole tietä surun yli tai ohi; on tie surun läpi. Saat olla surussasi armollinen itseäsi kohtaan ja löytää oman tapasi kaivata rakastasi. Surulla on oma aikataulunsa. Papit ja muut seurakuntien työntekijät voivat tukea, kun suru painaa. Sururyhmissä vaihdetaan kokemuksia toisten surun kokeneiden kanssa. Voit myös luottaa Jumalan, elämän antajan, läsnäoloon elämässäsi kaipauksen keskellä.

Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748

Hautajaiset hautausmaalla, lähikuvassa arkku ja pappi.
Hautaan siunaaminen voidaan toimittaa myös ulkona.

Sanomakellot

Vainajan muistoksi soitetaan sanomakelloja. Poismenosta kertoo myös nimi jumalanpalveluksen ja lehtien ilmoituksissa.

Sanomakellojen soittamisesta sovitaan seurakuntavirastolla. Sanomakelloja soitetaan pääkirkossa ja Kangaslammin kirkolla keskiviikkoisin alkaen kello 10.

Kellojensoitto kertoo seurakunnan jäsenen poismenosta ja mahdollistaa omaisten hiljentymisen joko kirkossa tai kirkkopihalla.

Vainajan nimi kirkossa ja lehdissä

Mikäli omaiset haluavat, seurakunnan jäsenen kuolemasta ilmoitetaan jumalanpalveluksessa, Warkauden lehden kirkollisissa ilmoituksissa torstaina ja seurakuntalehti Kotiviestissä. Ilmoitus luetaan pääkirkon ja Kangaslammin kirkon jumalanpalveluksissa yleensä siunausta seuraavana sunnuntaina. Lehdissä nimitieto on kirkossa ilmoittamisen jälkeen.