Tuemme rahalla ja rukouksella

Kerromme tällä sivulla seurakuntamme tukemista kansainvälisentyön kohteista.
Pääset tutustumaan lähetysjärjestöihin klikkaamalla niiden logoja. Kuvien kautta tutustut kohteeseen tarkemmin.(Linkit avautuvat uudella välilehdellä).

Suomen Lähetyseuran logo.

Ympäristöpankki

Afrikkalaiset puutarhaviljelmän hoidossa.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat jo todellisuutta – eivät vain kaukaisuudessa häämöttävä uhka. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia toimeentuloon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Ilmastonmuutoksesta kärsivät eniten ihmiset, jotka ovat vaikuttaneet sen syntyyn vähiten. Tuemme Ympäristöpankin kautta Suomen Lähetysseuran ympäristötyötä ja ilmasto-oikeudenmukaisuutta.

Suomen Lähetysseura tekee ilmastonmuutoksen vastaista työtä tukemma avulla muun muassa opettamalla kestäviä kasvienhoitomenetelmiä ja parantamalla ympäristöolosuhteita. Paikallisten kumppaneiden kanssa Lähetysseura auttaa erityisesti kaikkein köyhimpiä ihmisryhmiä parantamaan ruokaturvaa, toimeentulomahdollisuuksia ja ympäristönsuojelua.

Klikkaamalla kuvaa pääset tutstumaan Ympäristöpankkiin.

Teologista koulutusta Hongkongissa

Vaalea nainen hymyilee valmistunut opiskelija vierellään.

Kiinan kirkko kasvaa nopeasti ja kärsii työvoimapulasta. Tuemme Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppania Luterilaista teologista seminaaria, joka kouluttaa vuosittain pappeja, seurakunnan työntekijöitä ja teologisen seminaarin opettajia eripuolille Aasiaa. Seminaari on ekumeeninen oppilaitos, jossa opiskelee noin 500 oppilasta.

Klikkaamall kuvaa saat lisätietoa Luterilaisesta teologisesta seminaarista.

Vammaisten lasten ja nuorten tukemista Nepalissa

Nuoria ryhmäkuvassa.
Kummiopiskelijat ovat kokoontuneet ryhmäkuvaan.

Suomen Lähetyseuran työ suuntautuu Nepalissa vammaisten lasten ja nuorten koulutuksen ja työllistymisen tukemiseen.

Tuellamme tarjotaan stipendejä opiskeluun aina korkeakoulutasolle saakka, autetaan kouluja näkö- ja kuulovammaisten opettamiseen käytettävien erityismateriaalien hankinnassa ja järjestetään lastensuojelukoulutuksia.

Tärkeänä osana tytä on vaikuttamistyö ja verkostoituminen paikallisten viranomaistahojen kanssa, jotta vammaiset lapset saavat heille tarkoitetut edut sekä ammatillisen koulutuksen vahvistaminen, jotta yhä useammat nuoret työllistyisivät. 

Klikkaamalla kuvaa voit tutustua Lähetysseuran työhön Nepalissa.

Hankehallinnon tukemista Kambodžassa

Mies ja nainen.
Tuomas Meurman ja Sara Latvus työskentelevät Kambožassa.

Kambodžan köyhimmillä alueilla suurin osa alueen väestöstä kuuluu alkuperäiskansoihin, joiden yhteiskunnallinen asema on hyvin heikko. Tilannetta ylläpitää olematon luku- ja kirjoitustaito. Kambodžan koulutusjärjestelmä syrjii alkuperäiskansojen lapsia, sillä suurin osa heistä ei ymmärrä virallista khemerin kieltä, jolla opetus järjestetään.

Myöskin vammaiset ihmiset ovat edelleen monesti sivussa erilaisista koulutus- ja työmahdollisuuksista ja se johtaa edelleen köyhyyden kierteeseen. Kambodža on sitoutunut vammaisten lasten ja nuorten kouluttamiseen, mutta toteutuksessa on vielä kehitettävää. Suomen Lähetysseura tukee vammaisten lasten ja nuorten pääsyä koulutukseen ja tietoisuutta vammaisten ihmisten oikeuksista.

Nimikkolähettimme Sara Latvus työskentelee hankehallinnon asiantuntijana tukien paikallisia kumppaneita muun muassa edelä kuvatun työn etenemisessä ja tehdyn työn raportoinnissa, jotta työn merkitys ja muutos tulee näkyväksi kaikille.

Toinen lähettimme Tuomas Meurman taasen työskentelee alueella kirkkojen ja teologian globaaliasiantuntijana. Hänen työnsä tähtäyspiste on saattaa kirkkoja yhteen ja oppimaan toisiltaan sekä saada naiset, nuoret ja marginaalissa olevat mukaan päätöksentekoon ja johtamiseen. 

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan Lähetysseuran hankkeisiin Kambodžassa. 

Vammaisten lasten ja naisten voimaannuttaminen Etiopiassa

Etiopiassa vammaiset ovat sosiaalisesti ja taloudellisesti äärimmäisen haavoittuvassa asemassa. Vammaisuuteen liittyy perinteistä ja tiedonpuutteesta juontuvaa voimakasta häpeää, jonka vuoksi vammaisia eristetään yhteisöstä. Kodin sisällä vammaiset lapset ja naiset kohtaavat väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.

Varauden seurakunta tukee työtä vammaisten naisten ja lasten voimaannuttamiseksi Etiopiassa. Suomen lähetysseuran työ tähtää vammaisten lasten ja naisten fyysisen ja psyykkisen kunnon sekä yhteisöllisen aseman parantamiseen. Lisäksi tarkoiuksena on tarjota heille keinoja puolustautua hyväksikäyttöä vastaan ja saada tarvittaessa apua.

Klikkaa kuvasta lisätietoa Etiopissa tehtävästä työstä.

Lähetysyhdistys kylväjän logo.

Etiopian Ginnirin kummilapsiohjelma

Mies ja lapsia.
Kuva: Mikko Puhakainen.

Etiopiassa on yli 100 miljoonaa asukasta, joista valtaosa on köyhiä. Orpoja on yli kaksi miljoonaa muun muassa aidsin yleisyyden seurauksena. Kristillistä lähetystyötä, diakoniaa ja kehitysyhteistyötä Etiopiassa on tehty jo vuosikymmenien ajan.

Etiopian luterilaisella Mekane Yesus -kirkolla on jäseniä jo yli kymmenen miljoonaa. Kristilliset kirkot ja järjestöt tekevät sen kanssa tiivistä yhteistyötä. Lähetysyhdistys Kylväjä aloitti vuonna 2006 avustusohjelman köyhien lasten hyväksi Ginnirin kaupungissa, Etiopian itäosassa, yhdessä paikallisen luterilaisen seurakunnan kanssa. Työtä ohjaa alueen hiippakunta, ja siinä on mukana myös paikallisia lähetystyöntekijöitä. Ohjelman lapsista suurin osa on orpoja tai puoliorpoja. Ohjelmassa on noin 60 lasta, ja jokaiselle heistä on tavoitteena saada yksi tai kaksi kummia Suomesta.

Klikkaamalla kuvaa päset lukemaan tarkempia tietoja Ginnirin kummilapsiohjelmasta Lähetysyhdistys Kylväjän kotisivuille.

 

Sansa - medialähetys sanansaattajat logo.

SAT-7 tv-kanava IRRT-tv

Mustahiuksinen nainen hymyilee lastenohjelman kulisseissa.
Parastoo Poortaheri ohjelman lavasteissa.

Varkauden seurakunta on solminut sopimuksen Medialähetys Sanansaattajat ry:n kanssa vuonna 2012. Seurakuntamme on siitä lähtien tukenut järjestön kristillistä satelliittitelevisiota SAT-7 Parsia. Parastoo Poortaheri on SAT-7 Parsin työntekijä. Hän on kanavat tuotantoryhmän jäsen ja valmistaa ja juontaa lastenohjelmia.

SAT-7 Pars on persiankielinen (farsinkielinen) kristillinen satelliiitti-tv, joka on yksi SAT-7:n kanavista. SAT-7 Parsia seurataan Iranissa, Afganistanissa, Tadžikistanissa ja Eurpoopassa. SAT-7 Parsin lähetykset lähetetään Eutelsat Hot Bird 8-satelliitilta. Ohjelmia voi seurata myös Suomessa. Kanava lähettää ohjelmaa 22 tuntia vuorokaudessa joka päivä alueen 10 miljoonalle potentiaaliselle katsojalle. Esiintyjät ovat paikallisia.

 

Voimasanoja. Pipliaseuran logo.

Raamatunkääntäjiä rivissä.
Teologian tohtori Martin Ngodzi johtaa kwanjaman ja ndongan käännöstyötä Namibiassa. Kuvassa käännöstiimin jäseniä.

Raamatunkäännöstyö Namibiassa

Namibiassa on 2,2 miljoonaa asukasta ja 49 % väestöstä puhuu kwanjamaa tai ndongaa äidinkielenään. 55 % väestöstä on iältään alle 25-vuotiaita. Kristittyjä väestöstä on 80–90 %, joista noin puolet luterilaisia. 

Raamatunkäännöshanke alkoi vuonna 2017. Tavoitteena on tuottaa paikallisten kirkkojen käyttöön ymmärrettävät ja helppokäyttöiset ndongan- ja kwanjamankieliset raamatunkäännökset Uudesta ja Vanhasta testamentista. Työn alkuun liittyvä kääntäjien koulutus on ohi, ja Uusi testamentti alkaa olla jo loppusuoralla. Vanhan testamentin kääntäminen alkaa sekin jo tänä vuonna, tietenkin Mooseksen kirjoista. Koko Vanha testamentti tullee käännettyä noin viidessä vuodessa. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan valmista pitäisi olla vuonna 2027.

Hankkeen toteutuksesta vastaavat Namibian ja Angolan Pipliaseurat yhteistyössä paikallisten kirkkojen kanssa. Kumppaneina hankkeessa toimivat Suomen Pipliaseura, Suomen Lähetysseura sekä Seed Company -järjestö.

Lue lisää raamatunkäännöstyöstä Namibiassa Suomen Pipliaseuran sivuilta.