Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu noin viikon mittaiseen leirijaksoon.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä.

KAIKKI RIPPIKOULUJEN TAPAAMISET PERUTTU TOISTAISEKSI!
Rippikouluryhmien kaikki kokoontumiset Varkauden seurakunnassa ovat peruttu toistaiseksi. Ilmoitamme kun kokoontumiset voivat jatkua. Vielä emme murehdi kesän tilanteesta tai ripille pääsemisestä. Kaikki järjestyy varmasti.

Rippikoulu ja Konfirmaatio

Ilmoittautuminen vuoden 2020 rippikouluihin on päättynyt. Jos haluat vielä mukaan kesän 2020 rippileirille, ota yhteyttä rippikouluvastaavaan Tiina Taavitsaiseen p. 040 556 8506

Rippikouluryhmien omat tapaamiset alkavat jokaisen ryhmän omalla kutsulla saapua aloitustapahtumaan viimeistään viikoilla 45-47, jatkuen tästä eteenpäin säännöllisinä leirijaksoon asti. Seurakuntajakson tapaamiset pitävät sisällään kaikkien rippikoulujen yhteisiä sekä ryhmäsi omia oppitunteja, jumalanpalveluksia ja erinlaisia tapahtumia. Jokaisesta poissaolosta tulee ilmoittaa ja siitä tulee suorittaa korvaustehtävä.

Merkinnän saamiseksi tulee olla ajoissa paikalla, osallistua tilaisuuteen ja käyttäytyä sen mukaan. Tapahtuman/messun jälkeen pyydä työntekijältä leima/merkintä/kuittaus. Käynnit tulee olla käytynä ennen perusjakson (leirin) alkua.

Rippikoululaskut lähetetään ryhmille maalis-huhtikuun aikana.

kuvassa rippikoulussa tehty tehtävä