Perhekonsertti Jouko Mäkilohiluoma

Perhekonsertti Jouko Mäkilohiluoma Pääkirkko

Yhden Joukon yhtyeen perhekonsertti, jossa hän soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja, bassoa, kitaraa, huuliharppua- ja laulaa!

Entinen seiväshyppääjä, Transitmies Jouko Mäki-Lohiluoma  (520 cm v. 1981)  hyödyntää urheilu-uraltaan perimäänsä koordinaatiokykyä Yhden Joukon Yhtyeessään.  Hän soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja (bassorumpu, virveli, ”hi-hat”, aksenttipelti), bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa.  Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, vaan homma hoituu polkimilla ja vivuilla, sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli.

Mäki-Lohiluoma aloitti uransa 70-luvun lopulla seurakunnan nuortenilloissa. Tähän mennessä keikkoja on kertynyt n. 4500 - kirkoissa ja kapakoissa, kouluilla, toreilla, festivaaleilla, tanssilavoilla, ihmisten olohuoneissa... Omia pitkäsoittolevyjä Jouko on julkaissut kahdeksan, TV:ssä häntä on nähty viihdeohjelmissa, nuortenohjelmissa, omissa henkilökuvaohjelmissaan, sekä Pikkukakkosessa Herra Heinämäen Lato-orkesterin rumpalina, voimamies Horsmana.

Jouko on tunnettu erinomaisena sanoittajana. Tekstit nojaavat suomalaisen runon perinteeseen huolellisine riimeineen ja kielikuvineen, ja ovat yhtä aikaa vitsikkäitä ja liikuttavia.Tällä kertaa on kyseessä perhekonsertti, jossa kuullaan lapsiperheen arjesta nousevia lauluja, joiden pelkät nimet jo kertovat oleellisen: ”Onks pakko lähtee mökille?”, ”Älä kysele!”, ”Hammaskeijun viimeinen keikka”.

Joukon esiintyminen on luontevaa ja sisältää aika paljon lauluihin liittyvää tarinointia. Yhden Joukon Yhtyeen pelkistetty soitto svengaa oikeasti,  ja jäsenten välinen yhteissoitto on ehkä tarkinta mitä on kuultu ikinä.  Eikä tämä bändi hajoa – ainakaan mihinkään pieneen riitaan.

(Jouko Mäki-Lohiluoma on muuten nykyinenkin seiväshyppääjä; hänen viime kesänä hyppäämänsä 440 cm on yli 50-vuotiaiden pohjoismaiden ennätys.)

Johtava kanttori, konserttiasiat
Kuoppakankaan seurakuntakeskus, Kuoppakankaankatu 11
78200 Varkaus

Pääkirkko

"Rauhaa ja rohkeutta" Konsertti Nina Åström

Laulaja, lauluntekijä Nina Åströmin tunnelmallinen konsertti Varkauden pääkirkossa

Pääkirkko

Taivas tulee alas- Joel Hallikaisen konsertti

Joel Hallikaisen konsertin laulut nousevat elämästä, jolla on suunta ja tarkoitus.

Kuoppakankaan seurakuntakeskus

Taivas sylissäni Soisalo opiston kuorojen joulukonsertti

Taivas sylissäni Soisalo opiston kuorojen joulukonsertti, johtaa Jyrki Immonen