Jumalanpalveluselämän kehittäminen

Varkauden seurakunta on mukana Kuopion hiippakunnan jumalanpalveluselämän kehittämishankkeessa vuosina 2020–2023. Hankkeen tavoitteena on saada seurakuntalaisia mukaan jumalanpalvelusten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Hankkeen yhteyshenkilönä seurakunnassamme toimii kappalainen Niina Pehkonen. Kehittämishankkeen työryhmään kuuluvat johtava kanttori Mari Marjokorpi, kanttori Riikka Tuura ja seurakuntapastori Karoliina Mustonen.

Tammikuussa järjestetään kaksi Jumalanpalvelusfoorumia: sunnuntaina 5.1. messun jälkeen pääkirkon seurakuntasalissa ja maanantaina 13.1. klo 17.30 Kuoppakankaan seurakuntakeskuksen kirkkosalissa. Foorumeissa on mahdollisuus keskustella jumalanpalveluksen merkityksestä ja tuoda esille toiveitaan: mitä toivot ja odotat jumalanpalveluksista saavasi. Kehitysehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan.

Helmikuun 16.päivä on tulossa myös jumalanpalvelusavustajien koulutus, johon toivotaan runsasta joukkoa osallistujia. Koulutuksessa kuulet, millaisia mahdollisuuksia seurakuntalaisilla on palvella jumalanpalveluksissa. Lisätietoja koulutuksesta voit lukea Kotiviestistä 1/2020, joka ilmestyy 30.1. Seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme, paikallislehdissä, Facebookissa ja Instargramissa ja ilmoittaudu mukaan. Seurakunnan työntekijät toivottavat Sinut tervetulleeksi.

Kevään 2020 aikana Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella järjestetään Syvemmälle messuun keskustelu- ja luentosarja jumalanpalveluksesta. Sarjan aikana käydään läpi messun osat: 17.2. Johdanto, 9.3. Sana, 13.4. Ehtoollinen ja 18.5. Päätös. Jokainen tilaisuus alkaa kahvittelulla ja päättyy iltahartauteen.

Seuraa uutisiamme hankkeen etenemisestä

Kun mennään kirkkoon, mennään kohtaamaan Jumalaa
Kuulumisia foorumeista, tietoa Messu avustajat WhatsApp-ryhmästä ja hankkeen taustasta.