Tervetuloa yhteiselle rippikoulumatkalle.

Rippikoulun aloitustapahtumat 2021 löytyvät jokaisen ryhmän omilta sivuilta marraskuussa viikolla 46.

Aloitusiltaan tullaan yhdessä huoltajan kanssa. Siellä tavataan oman ryhmän jäsenet ja opettajat. Yhteisen tuokion jälkeen on mahdollista keskustella rippikouluopettajien kanssa omaan nuoreen ja rippikouluun liittyvistä asioista.

Mitä? Miksi? Kenelle? Mitä tehdään?

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä pohditaan yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja sitä, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee.

Rippikoulun voi käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu tai et kuulu kirkkoon. Mutta jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ja sinun tulee liittyä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka huoltajat eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulu on ainutlaatuinen matka, jolla pääset tutustumaan seurakuntaan, uusiin ja vanhoihin ystäviin, itseesi ja elämän syvimpiin salaisuuksiin. Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä erilaisten aktiiviteettien parissa, syödään hyvin, nautitaan hyvästä seurasta ja pidetään hauskaa.

Kaikki kokoontumiset ovat osa rippikouluasi. Rippikoululaisen tulee olla ajoissa paikalla, osallistua tilaisuuteen ja käyttäytyä sen mukaan.

Rippikoulun valinta

Mieti ja punnitse tarkasti itsellesi ja huoltajallesi sopivat rippikouluvaihtoehdot. Valitse vain ajankohtia, jotka varmasti sopivat teille. Lisätietoja kohtaan perustele, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään. Tavoitteenamme on saada kaikille sopiva ryhmä. Kaikki ei välttämättä pääse ykkösvaihtoehtoonsa, jos esim. on sattunut olemaan monella sama.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tärkeää tehdä yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuessa tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonne ilmoittautumisen jälkeen saapuu vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Leiritoiveet kysytään ilmoittautumisen lopussa. Mieti jo valmiiksi 3-4 leirivaihtoehtoasi.

Henkilötietojen käsittelystä seurakunnassa, lue rippikoulua koskeva tietosuojaseloste.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin järjestetään ajalla 12.-25.10.2020.

Ilmoittaudu rippikouluun 2021. Linkki aukeaa 12.10. klo 9.00.

Ps. Mikäli käyt rippikoulun muualla tai siirrät ensivuoteen, otathan yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan Tiina Taavitsainen p. 040-556 8506, kiitos!

Infokirjeet ja ilmoittautumisohjeet lähetetään kaikille v 2006 syntyneille Varkauden seurakunnan jäsenille koteihin vkolla 39-40. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti näiden sivujen kautta.

Kaverikoodilla ilmoittautuminen

Kaveritoiveiden ilmoittaminen tapahtuu kaverikoodilla, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Sopikaa kaveriporukan kanssa etukäteen, kuka teistä ilmoittautuu ensin ja ottaa koodin muille talteen. Kaverikoodin voi antaa max. kahdelle kaverille, jotka käyttävät sitä omassa ilmoittautumisessaan. Huom! Jos olet antanut kaverikoodin eteenpäin, et voi enää vastaanottaa ja käyttää koodia toisilta!

 

Tieto rippikouluryhmästä ja rippikoulun kokoontumisista: saat tiedon kirjeellä viikoalla 45-46, mihin rippikouluryhmään olet päässyt. Samassa kirjeessä kerrotaan myös minä päivänä sinun ryhmäsi aloistustapahtuma järjestetään.

* * *

Lisätietoja rippikouluista soittamalla; kasvatustyön vastaava viranhaltija Tiina Taavitsainen p. 040 556 8506.