Tervetuloa yhteiselle rippikoulumatkalle

Tervetuloa rippikouluun Infokirje ilmoittautumisohjeineen lähetetiin kaikille vuonna 2008 syntyneille Varkauden seurakunnan jäsenille koteihin 2. postilla loppuviikoilla 42. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti näiden sivujen kautta ajalla 2.-15.11.2022. Rippikouluryhmät löydät tämän sivun alareunasta tai tervetuloa rippikouluun infokirjeestä. Lisätietoja rippikouluista soittamalla; rippikoulutyöstä vastaavaan Tiina Taavitsainen p. 040 556 8506.

Tervetuloa rippikouluun infokirjeen löydät myös täältä

Rippikouluun 2023 voit ilmoittautua vielä ajalla 8.-11.12.2022.  Rippikouluryhmissä nrot: 2, 3, 4 ja 7 vapaita paikkoja.

 

Mikäli sinulle heräsi kysyttävää, käyt rippikoulun muualla, siirrät ensivuoteen tai ilmoittautuminen meni ohi otathan yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan Tiina Taavitsainen p. 040-556 8506 tai sähköpostilla: etunimi.sukunimi@evl.fi.

 

Rippikouluryhmien ensimmäiset tapaamiset pääkirkolla.

29.11. klo 17-18 rippikoulut 1 ja 2

30.11. klo 17-18 rippikoulut 4 ja 5

30.11. klo 18.15-19.15 rippikoulut 6 ja 7

5.12. klo 17.30-18.30 rippikoulu 3

Iltaan tullaan yhdessä huoltajan kanssa. Siellä tavataan muut ryhmän jäsenet ja kuullaan mitä kaikkea on talvelle luvassa.  

Mitä? Miksi? Kenelle? Mitä tehdään?

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä pohditaan yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja sitä, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee.

Rippikoulun voi käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu tai et kuulu kirkkoon. Mutta jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ja sinun tulee liittyä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka huoltajat eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulu on ainutlaatuinen matka, jolla pääset tutustumaan seurakuntaan, uusiin ja vanhoihin ystäviin, itseesi ja elämän syvimpiin salaisuuksiin. Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä erilaisten aktiiviteettien parissa, syödään hyvin, nautitaan hyvästä seurasta ja pidetään hauskaa.

Kaikki kokoontumiset ovat osa rippikouluasi. Rippikoululaisen tulee olla ajoissa paikalla, osallistua tilaisuuteen ja käyttäytyä sen mukaan.

Rippikoulun valinta

Mieti ja punnitse tarkasti itsellesi ja huoltajallesi sopivat rippikouluvaihtoehdot. Valitse vain ajankohtia, jotka varmasti sopivat teille. Lisätietoja kohtaan perustele, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään. Tavoitteenamme on saada kaikille sopiva ryhmä. Kaikki ei välttämättä pääse ykkösvaihtoehtoonsa, jos esim. on sattunut olemaan monella sama. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tärkeää tehdä yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuessa tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonne ilmoittautumisen jälkeen saapuu vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Mieti jo valmiiksi 3-4 leirivaihtoehtoasi. Ilmoittautumisjärjestys ei vaikuta ryhmäpaikkojen valintaan. Ryhmäjako suoritetaan ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kaverikoodilla ilmoittautuminen

Kaveritoiveiden ilmoittaminen tapahtuu kaverikoodilla, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Sopikaa kaveriporukan kanssa etukäteen, kuka teistä ilmoittautuu ensin ja ottaa koodin muille talteen. Kaverikoodin voi antaa max. kahdelle kaverille, jotka käyttävät sitä omassa ilmoittautumisessaan. Huom! Jos olet antanut kaverikoodin eteenpäin, et voi enää vastaanottaa ja käyttää koodia toisilta!

Henkilötietojen käsittelystä seurakunnassa, lue rippikoulua koskeva tietosuojaseloste.

Nuoria sisätiloissa.

Ilmoittaudu riparille!