Rippikoulun aloitustapahtumat 2019: Pääkirkolla, Savontie 1

Aloitusiltaan tullaan yhdessä huoltajan kanssa. Siellä tavataan oman ryhmän jäsenet ja opettajat. Yhteisen tuokion jälkeen on mahdollista keskustella rippikouluopettajien kanssa omaan nuoreen ja rippikouluun liittyvistä asioista.

ke 31.10. klo 18
Rippikoulu nro 3 ajalla 5.-11.6.2019 Seurakuntamaja, Joroinen
Rippikoulu nro 5 ajalla 26.6.-2.7.2019 Puurtilan srk-koti, Varkaus

ke 31.10. klo 19
Rippikoulu nro 8 ajalla 17.-23.7.2019 Puurtilan srk-koti, Varkaus
Rippikoulu nro 9 ajalla 10.-16.7.2019 Harjulan leirikeskus, Leppävirta

to 1.11. klo 18
Rippikoulu nro 2 ajalla 5.-11.6.2019 Puurtilan srk-koti, Varkaus
Rippikoulu nro 7 ajalla 10.-16.7.2019 Puurtilan srk-koti, Varkaus

to 8.11. klo 18
Rippikoulu nro 6 ajalla 3.-9.7.2019 Talun leirikeskus, Viro
Rippikoulu nro 4 ajalla 12.-18.6.2019 Kuoppakankaan työkeskus, Kaupunkirippikoulu, Varkaus

to 8.11.klo 19
Rippikoulu nro 1 ajalla 2.8.3.2019 Kuoppakankaan työkeskus, Kaupunkirippikoulu, Varkaus

Tervetuloa yhteiselle rippikoulumatkalle.

Mitä? Miksi? Kenelle? Mitä tehdään?

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä pohditaan yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja sitä, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee.

Rippikoulun voi käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu tai et kuulu kirkkoon. Mutta jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ja sinun tulee liittyä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka huoltajat eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulu on ainutlaatuinen matka, jolla pääset tutustumaan seurakuntaan, uusiin ja vanhoihin ystäviin, itseesi ja elämän syvimpiin salaisuuksiin. Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä erilaisten aktiiviteettien parissa, syödään hyvin, nautitaan hyvästä seurasta ja pidetään hauskaa.

Rippikoululainen saa riparipassin, jonka käynnit tulee olla käytynä ennen perusjaksoa = leiriä/kaupunkiriparia. Kaikki kokoontumiset ovat osa rippikouluasi. Merkinnän saamiseksi passiin rippikoululaisen tulee olla ajoissa paikalla, osallistua tilaisuuteen ja käyttäytyä sen mukaan.

Rippikoulun valinta

Mieti ja punnitse tarkasti itsellesi ja huoltajallesi sopivat rippikouluvaihtoehdot. Valitse vain ajankohtia, jotka varmasti sopivat teille. Lisätietoja kohtaan perustele, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään. Tavoitteenamme on saada kaikille sopiva ryhmä. Kaikki ei välttämättä pääse ykkösvaihtoehtoonsa, jos esim. on sattunut olemaan monella sama.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tärkeää tehdä yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuessa tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonne ilmoittautumisen jälkeen saapuu vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Leiritoiveet kysytään ilmoittautumisen lopussa. Mieti jo valmiiksi 3-4 leirivaihtoehtoasi.

Henkilötietojen käsittelystä seurakunnassa, lue rippikoulua koskeva tietosuojaseloste.

Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluihin ajalla 12.-23.9.2018.

Menikö rippikouluun 2019 ilmoittautuminen ohi? Ilmoittaudu rippikouluun 2019 TÄSTÄ

Ps. Mikäli käyt rippikoulun muualla tai siirrät ensivuoteen, ilmoitathan siitäkin meille eli rippikoulutyöstä vastaavalle Tiinalle p. 040-556 8506, kiitos!

Infokirjeet on lähetetty kaikille Varkauden seurakunnan jäsenille koteihin vkolla 35. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti näiden sivujen kautta.

Kaverikoodilla ilmoittautuminen

Kaveritoiveiden ilmoittaminen tapahtuu kaverikoodilla, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Sopikaa kaveriporukan kanssa etukäteen, kuka teistä ilmoittautuu ensin ja ottaa koodin muille talteen. Kaverikoodin voi antaa max. kahdelle kaverille, jotka käyttävät sitä omassa ilmoittautumisessaan. Huom! Jos olet antanut kaverikoodin eteenpäin, et voi enää vastaanottaa ja käyttää koodia toisilta!

HUOM! Jos käyt rippikoulusi muualla tai jos haluat käydä rippikoulusi vasta seuraavana vuonna niin ilmoitathan siitä Tiinalle.

Tieto rippikouluryhmästä ja rippikoulun kokoontumisista

saat tiedon kirjeellä viikoalla 43-44, mihin rippikouluryhmään olet päässyt. Samassa kirjeessä kerrotaan myös minä päivänä sinun ryhmäsi kokoontumiset järjestetään.

* * *

Lisätietoja rippikouluista soittamalla; kasvatustyön vastaava viranhaltija Tiina Taavitsainen p. 040 556 8506.

Riparit 2019 ilmoittautuminen ajalla 12.-23.9.2018