Tervetuloa yhteiselle rippikoulumatkalle.

Infokirjeet ja ilmoittautumisohjeet lähetetään kaikille v 2006 syntyneille Varkauden seurakunnan jäsenille koteihin vkolla 39-40. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti näiden sivujen kautta ajalla 12.-25.10.2020. Lisätietoja rippikouluista soittamalla; kasvatustyön vastaava viranhaltija Tiina Taavitsainen p. 040 556 8506.

Kutsumme huoltajat rippikoulujen 2021 ennakkoinfoon to 8.10. klo 18 Varkauden pääkirkkoon. Käymme läpi vaihtoehdot rippikoulun käymiselle ja tutustumme sähköiseen ilmoittautumislinkkiin. Huolehdimme tilaisuudessa turvaväleistä ja yksi huoltaja perheestä riittää. Tulethan terveenä.

Mitä? Miksi? Kenelle? Mitä tehdään?

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Siellä pohditaan yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita ja sitä, mitä usko kolmiyhteiseen Jumalaan merkitsee.

Rippikoulun voi käydä, vaikka sinua ei olisi kastettu tai et kuulu kirkkoon. Mutta jos haluat osallistua konfirmaatioon, sinut tulee kastaa ja sinun tulee liittyä kirkkoon ennen konfirmaatiota. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka huoltajat eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulu on ainutlaatuinen matka, jolla pääset tutustumaan seurakuntaan, uusiin ja vanhoihin ystäviin, itseesi ja elämän syvimpiin salaisuuksiin. Rippikoulussa vietetään aikaa yhdessä erilaisten aktiiviteettien parissa, syödään hyvin, nautitaan hyvästä seurasta ja pidetään hauskaa.

Kaikki kokoontumiset ovat osa rippikouluasi. Rippikoululaisen tulee olla ajoissa paikalla, osallistua tilaisuuteen ja käyttäytyä sen mukaan.

Rippikoulun valinta

Mieti ja punnitse tarkasti itsellesi ja huoltajallesi sopivat rippikouluvaihtoehdot. Valitse vain ajankohtia, jotka varmasti sopivat teille. Lisätietoja kohtaan perustele, miksi sinun pitäisi päästä tiettyyn ryhmään. Tavoitteenamme on saada kaikille sopiva ryhmä. Kaikki ei välttämättä pääse ykkösvaihtoehtoonsa, jos esim. on sattunut olemaan monella sama.

Rippikouluryhmät 2021

Talvileiri:
Rippikoulu nro 1 ajalla 6.-12.3.  (konf. 18.4.)   130 e
Nuuvinniemi, Pieksämäki; talviurheilua ja ratsastusta

Kesäkuu:
Rippikoulu nro 2 ajalla 9.-15.6.  (konf. 20.6.)    100 e
Puurtilan srk-koti, Varkaus

Rippikoulu nro 3 ajalla 16.-22.6. (konf. 4.7.)
Kuoppakankaan srk-keskus, Varkaus; kaupunkiripari

Rippikoulu nro 4 ajalla 16.-22.6.  (konf. 4.7.)   120 e
Harjulan leirikeskus, Leppävirta

Heinäkuu:
Rippikoulu nro 5 ajalla 30.6.-6.7.  (konf. 11.7.)   100 e

Rippikoulu nro 6 ajalla 7.-13.7.  (konf. 18.7.)    100 e
Puurtilan srk-koti, Varkaus  (paperisessa ripari-infossa painovirhe: tämä on perusleiri)

Rippikoulu nro 7 ajalla 14.-20.7.  (konf. 25.7.)   120 e
Ruusuhovi, Rantasalmi: liikuntapainotteinen

Varalla:
Rippikoulu nro 8 ajalla 21.-27.7.  (konf. 1.8.)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on tärkeää tehdä yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuessa tarvitaan toimiva sähköpostiosoite, jonne ilmoittautumisen jälkeen saapuu vahvistusviesti ilmoittautumisesta. Leiritoiveet kysytään ilmoittautumisen lopussa. Mieti jo valmiiksi 3-4 leirivaihtoehtoasi.

Henkilötietojen käsittelystä seurakunnassa, lue rippikoulua koskeva tietosuojaseloste.

Ilmoittautuminen vuoden 2021 rippikouluihin järjestetään ajalla 12.-25.10.2020.

Ilmoittaudu rippikouluun 2021. Ilmoittautumisaikaa jatkettu ke 25.11. saakka. Rippikoulujen ryhmäjako tehty, joten enää hajapaikkoja jäljellä. (rippikouluryhmissä: 1, 3 ja 6)

Ryhmävalinnoista ja aloitustapahtumista postitettiin alkuviikolla 47.

Ps. Mikäli käyt rippikoulun muualla tai siirrät ensivuoteen, otathan yhteyttä rippikoulutyöstä vastaavaan Tiina Taavitsainen p. 040-556 8506, kiitos!

Kaverikoodilla ilmoittautuminen

Kaveritoiveiden ilmoittaminen tapahtuu kaverikoodilla, jonka saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi. Sopikaa kaveriporukan kanssa etukäteen, kuka teistä ilmoittautuu ensin ja ottaa koodin muille talteen. Kaverikoodin voi antaa max. kahdelle kaverille, jotka käyttävät sitä omassa ilmoittautumisessaan. Huom! Jos olet antanut kaverikoodin eteenpäin, et voi enää vastaanottaa ja käyttää koodia toisilta!

Tieto rippikouluryhmästä ja rippikoulun kokoontumisista: saat tiedon kirjeellä viikoalla 45-46, mihin rippikouluryhmään olet päässyt. Samassa kirjeessä kerrotaan myös minä päivänä sinun ryhmäsi aloistustapahtuma järjestetään.

Raamattu, nuorten veisukirja, rukoushelmet ja kynttilä pöydällä.