Uutisia

Seurakunnassa sattuu ja tapahtuu! Näillä sivuilla tiedotetaan uusimmista tuulista, vinkataan kiinnostavimmista tapahtumista ja muistellaan tarvittaessa myös menneitä.

Laajemmin voit lukea kotiseurakuntasi toiminnasta lehdestämme Kotiviestistä ja uutisia päivitetään myös some-tileillemme Facebookiin, Instagramiin ja YouTubeen.

Oman juttuvinkkisi voit kertoa tästä.

Talous- ja velkaneuvonta oikeusaputoimistoihin 2019

28.11.2018 08.58

Talous_2_S.jpg

Lähimpänä olevat oikeusaputoimistot ja sen sähköpostiosoitteet ovat 1.1.2019 alkaen:

pohjois-savo.velkaneuvonta@oikeus.fi    Kuopio, puh. 029 5660 1048

etelä-savo.velkaneuvonta@oikeus.fi        Mikkeli ja Savonlinna, puh. 029 5660 345

pohjois-karjala.velkaneuvonta@oikeus.fi   Joensuu, puh. 029 5660 975

Voit vapaasti valita, mihin oikeusaputoimistoon otat jatkossa yhteyttä. Muiden oikeusaputoimistojen yhteystiedot löydät oikeus.fi -verkkosivulta oikeusapu -valikosta eli osoitteesta:

jossa ilmoitetaan myöhemmin myös talous- ja velkaneuvonnan puhelinnumerot.

Talous- ja velkaneuvonnan tavoitteena on auttaa asiakasta saavuttamaan tasapainoinen talous. Toiminnan lähtökohtana on asiakkaan oman toiminnan ja päätöksenteon tukeminen.

Talous- ja velkaneuvonnassa:

• annetaan tietoja ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta ja taloudenpidon suunnittelusta
  • selvitetään ylivelkaantuneiden omaan talouteen liittyvien ongelmien ratkaisumahdollisuuksia ja avustetaan asiakkaita järjestelemään velkoja tavoitteena tehdä velkojien kanssa sovintoratkaisu
  • avustetaan ylivelkaantuneita haettaessa tuomioistuimesta yksityishenkilön velkajärjestelyä tai Takuusäätiön takausta
  • avustetaan velkajärjestelyn maksuohjelman muutosasioissa ja maksukyvyn parantuessa laadittavissa lisätilityslaskelmissa
  • ohjataan tarvittaessa velallisia hakemaan muuta oikeudellista apua

Talous- ja velkaneuvonnan palvelut ovat maksuttomia.