Uutisia

Seurakunnassa sattuu ja tapahtuu! Näillä sivuilla tiedotetaan uusimmista tuulista, vinkataan kiinnostavimmista tapahtumista ja muistellaan tarvittaessa myös menneitä.

Laajemmin voit lukea kotiseurakuntasi toiminnasta lehdestämme Kotiviestistä ja uutisia päivitetään myös some-tileillemme Facebookiin, Instagramiin ja YouTubeen.

Oman juttuvinkkisi voit kertoa tästä.

Tervetuloa uusi kirkkoherramme Jarkko!

4.1.2019 12.05

Jarkko Piippo lokakuu 2018 KVn valintakokous_M.jpg Piispa Jari Jolkkonen avustajineen siunaa kirkkoherra Jarkko Piippoa. Kuva: Suvi Pitkänen

Varkauden Pääkirkossa (Savontie 1) pidettiin sunnuntaina 13.1. klo 10 juhlamessu, jossa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen toimitti kirkkoherra Jarkko Piipon virkaan asettamisen.

Avustajina toimivat lääninrovasti Teppo Ritari, virkaatekevä kirkkoherra Kari Iivarinen, palkanlaskija Ulla Siiskonen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Heikki Alanen ja Joroisten seurakunnan talouspäällikkö Tiina Pehkonen. Notaarina toimii seurakunnan hallintojohtaja Olli Siivola.

Kirkkoherra Jarkko Piippo saarnasi ja piispa Jari Jolkkonen toimi liturgina messussa. Avustavana pappina toimi kappalainen Niina Pehkonen ja ehtoollisavustajana johtava kasvatustyön viranhaltija Tiina Taavitsainen. Messussa Raamatun tekstejä lukivat Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari ja nuorison edustajana Pietari Räisänen. Lasten puolesta tekstin luki 8-vuotias Roosa Miettinen. Musiikista vastasivat kanttorit Taija Korri ja Mari Marjokorpi.

Sunnuntai 13.1. pyhä oli 1. sunnuntai loppiaisesta, jolloin aiheena oli kasteen lahja.

Messun jälkeen Pääkirkolla vietettiin lähetyslounasta ja tervetulojuhlaa.

Jarkko Piippo valittiin Varkauden ev. lut. seurakunnan kirkkoherraksi 24.10.2018 kirkkovaltuuston kokouksessa. Piippo siirtyi Varkauden kirkkoherraksi 7.1.2019 alkaen Joroisten kirkkoherran tehtävästä.

Lisätietoja antavat:

Varkauden ev. lut. seurakunnan vt. kirkkoherra Kari Iivarinen, p. 040 572 7800 ja vs. kirkkoherra Niina Pehkonen, p. 0400 132 980.