Uutisia

 

Uutislistaukseen

Viisikielinen on Suomen Raamattuopiston käyttämä laulukirja, joka kokaa eri herätysliikkeiden parhaita laul...

Vapaaehtoiset ovat tukeneet Suomen Raamattuopiston Säätiön tekemää työtä pian 40 vuotta

8.10.2019 11.03

Varkautelaiset ovat aktiivisesti tukeneet Suomen Raamattuopiston Säätiön (SRO) tekemää työtä pian 40 vuotta. Suomen Raamattuopiston Ystävät ry alkoi kokoontua Varkaudessa 1980-luvun alussa. Paikallisena puheenjohtajana on alusta saakka toiminut Annikki Heikkinen.
– Olen rakastunut siihen julistukseen, jota opisto julistaa, Annikki kertoo kahvipöydän järjestelemisen keskeltä.

Hyvää, raamatullista opetusta kehuu myös Airi Lankinen (kuvassa vasemmalla). Hän on ollut mukana paikallisyhdistyksen toiminnassa vuodesta 1997 lähtien.
– Olin lukukauden 1996–97 vuorotteluvapaalla. Vietin sen Raamattuopistolla Avoimessa Raamattukoulussa. Sen myötä jäin toimintaan mukaan.
Sittemmin Airi on ollut apuna SRO:n järjestämillä leireillä Vuokatissa ja Kauniaisissa ohjaamassa  jumppaa ja pitämässä raamattutunteja.

Airi Lankinen ja Annikki Heikkinen ovat Suomen Raamattuopiston Ystäviä

Paikallinen toiminta on vähentynyt

Erilaiset retket ja leirit ovat edelleen kiinteä osa SRO:n toimintaa. Vuosittain retket suuntautuvat Lappiin, mutta matkoja tehdään myös Israeliin, muihin Raamatun kertomusten kohteisiin sekä paikkoihin ja tapahtumiin, joissa voi saada syvempää tietoa Raamatusta ja historiasta. Matkat ovat hyvä mahdollisuus tutustua muihin saman henkisiin ihmisiin.

Markku Kujanpää on yksi SRO:n aktiivisista ystävistä. Hän toimii paikallisyhdistyksen sihteerinä.
– Yhdistys toimii linkkinä seurakunnan opiston välillä. Varkaudessa yhteistyö on toiminut tosi hyvin oli kirkkoherrana kuka hyvänsä.
Toiminnan alkuaikoina järjestettiin jopa viisipäiväisiä tilaisuuksia ja luentosarjoja. Markku muistaa sarjojen käsitelleen laajasti ihmiselämää, esimerkiksi perheasioita, joita tarkasteltiin Raamatun valossa.
– Tällä hetkellä kaikille avoimia Hyvän Sanoman iltoja järjestetään kerran kuukaudessa tiistaisin Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella.

 

SRO pitää esillä Jumalan sanaa

SRO juhli viime sunnuntaina 80-vuotisjuhliaan Kuoppakankaan seurakuntakeskuksessa. Juhla alkoi messulla. Messun jälkeen juotiin vapaaehtoisten keittämät ja tarjoilemat kirkkokahvit. Juhla jatkui SRO:n eläkkeellä oleva toiminnanjohtajan, teolgian tohtori Timo Junkkaalan (kuvassa alla) raamattuluennolla ja juhlapuheella. Kuten kaikissa SRO:n järjestämissä tilaisuuksissa, tälläkin kertaa puheiden väleissä laulettiin sinikantisesta Viisikielinen-laulukirjasta.

Tämän vuoden lopussa eläkkeelle siirtyvä seurakuntapastori Pekka Päivärinta iloitsi saadessaan tuoda juhlaan seurakunnan tervehdyksen.
– Suomen Raamattuopisto pitää esillä Jumalan sanaa niin kuin se on kirjoitettu. Uskon silmät antavat meille sellaisia näköaloja, joita emme näe, jos pohdimme Raamattua vain ”miltä musta tuntuu” näkökulmasta.

Timo Junkkaala laulaa Viisikielisestä

Kuvat ja teksti Tiia Klemettilä

 

Lue lisää Junkkaalan raamattuluennosta vuoden viimeisestä Kotiviestistä, joka ilmestyy 21.11.2019.

Milloin seuraava Hyvän Sanoman ilta olikaan? Seuraa seurakuntamme tapahtumakalenteria kotisivuiltamme ja tuoreimmasta Kotiviestistä.