Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Marraskuussa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon 367 seurakuntaan valitaan yhteensä noin 8000 luottamushenkilöä. Varkauden seurakuntaan valitaan 27 luottamushenkilöä. Varalle jääneet ehdokkaat tulevat valituiksi johtokuntiin ja muihin luottamustehtäviin.

Seurakuntavaalit ovat varsin paikalliset vaalit. Seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan seuraavan nelivuotiskauden toimintaa vuosille 2023–2026.

Mistä kaikesta seurakuntien luottamushenkilöt päättävät?

Tulevien vuosien aikana Varkauden seurakunnassa tullaan

• päivittämään seurakunnan strategia vuosille 2026–2030
  • ja henkilöstösuunnitelma vuosille 2023–2027.
  • Myös kiinteistöstrategian laatiminen tulee ajankohtaiseksi tulevan nelivuotiskauden aikana.
  • Joka vuosi seurakunnassa laaditaan talousarvio seuraavalle toimintakaudelle.
  • Edellisen vuoden toimintaa arvioidaan toimintakertomuksessa vuosittain.

Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet

Tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin. Olemme kaikki uskottuja, toivottuja ja rakastettuja.

Vaalien aikataulu

Ehdokasasettelu päättyy 15.9.2022
Mikäli et ole kirkon jäsen mutta ehdokkuus seurakuntavaaleissa kiinnostaa, liity kirkkoon ajoissa. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022 ja täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.

Ennakkoäänestys 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Äänestää voivat kaikki evankelisluterilaisen kirkon jäsenet, jotka ovat vaalipäivään mennessä täyttäneet 16 vuotta. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen. Kirkkoon liittymisen tulee olla rekisteröity 15.8.2022 mennessä. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Äänestysaikaa on klo 11.00–20.00.

Varkauden seurakunta 90 vuotta.

Tutustu päätöksentekoon Varkauden seurakunnassa.