Suru- ja vertaistukiryhmät

Varkauden seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Vertaistukiryhmiä järjestämme yhteistyössä erilaisten auttamistahojen ja järjestöjen kanssa. Surun kohdatessa ei tarvitse jäädä yksin. Pappeihimme ja diakoniatyöntekijöihimme voi aina ottaa yhteyttä. Olemme sinua varten.

Sururyhmä aikuisille

Sururyhmä on tarkoitettu läheisensä menettäneille, kun menetyksestä on kulunut yli kuusi kuukautta.

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen.

Sururyhmässä voit jakaa kokemuksiasi surusta ja menetyksestä. Keskustelu on ohjattua ja tapahtuu turvallisessa ympäristössä.

Ryhmä järjestetään keväisin ja/tai syksyisin. Ryhmä kokoontuu 5-6 kertaa.

Lisätietoja antaa kappalainen Niina Pehkonen p. 0400 132 980 tai niina.pehkonen@evl.fi

Sururyhmä lapsille ja nuorille

Sururyhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat menettäneet läheisensä.

Ryhmä kokoontuu leikkihuoneessa. Kokoontumisissa leikitään ja pelataan, tutustutaan toisiimme ja pohditaan omia tunteita, luodaan kuolleesta läheisestä muistotaulu ja lopuksi vietetään yhdessä rentoutumis- ja rauhoittumishetki.

Ryhmä järjestetään kerran vuodessa, yleensä syksyllä. Ryhmä kokoontuu 4-5 kertaa, noin viikon välein.

Lisätietoja antaa diakoniatyöntekijä Heli Kylmänen p. 040 573 6050 tai heli.kylmanen@evl.fi

enkelipatsas

Itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden vertaistukiryhmä

Suljetussa ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia luottamuksellisesti.

Ryhmä on maksuton. Tapaamisia kerran viikossa, yhteensä 5 (+1) kertaa.

Uusi ryhmä alkaa, to 4.3.2021 klo 17.00. Kokoontumispaikkana Olohuone (Kauppakatu 13). Kahvitarjoilu.

Tiedustelut ja ilmoittautuminen viikkoa ennen ryhmänohjaajille Tuijalle p. 044 738 1830 tai Ellenille ellen.vantti@evl.fi

Ryhmän järjestävät yhteistyössä Surunauha ry ja Varkauden seurakunnan diakoniatyö.

Surunauha ry:n oranssit sydämet sisäkkäin.

Vertaistukiryhmä henkirikoksen uhrien läheisille etsii uutta vertaisohjaajaa

Huoma ry:n vertaistukiryhmä on toistaiseksi tauolla. Uhrien läheiset voivat tiedustella vertaistukea Huoman kriisityön koordinaattorilta, Terhi Kantaselta. Hän tukee ja auttaa löytämään oikeat ja sopivat palvelut. Terhin tavoitat puhelimitse numerosta 050 401 2230 tai sähköpostitse osoitteesta toimisto@huoma.fi.

Voit olla yhteydessä myös Varkaudessa toimivaan vertaisohjaaja Kari Teittiseen p 050 313 0003.

Oletko kiinnostunut vertaisohjaajana toimisesta? Ohjaajaksi sopii sellainen läheisen henkirikoksessa menettänyt henkilö, jonka omasta menetyksestä on kulunut jo sen verran aikaa, että hän pystyy olemaan tukena toisille saman kokeneille. Huoma ry tarjoaa ryhmänohjaajalle koulutusta ja tukea.

Jos kiinnostuit tehtävästä, ota yhteyttä diakoniatyöntekijä Ellen Vänttiin p. 040 523 7960 tai
Huoma ry:n koordinaattoriin Terhi Kantaseen p. 050 401 2230.

huoman logo