Suru- ja vertaistukiryhmät

Varkauden seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Vertaistukiryhmiä järjestämme yhteistyössä erilaisten auttamistahojen ja järjestöjen kanssa. Surun kohdatessa ei tarvitse jäädä yksin. Pappeihimme ja diakoniatyöntekijöihimme voi aina ottaa yhteyttä. Olemme sinua varten.

Sururyhmä aikuisille

Ryhmässä on mahdollista puhua läheisen kuoleman herättämistä ajatuksista ja jakaa tunteita muiden surevien kanssa. Sururyhmään voi osallistua aikaisintaan kun läheisen kuolemasta on kulunut noin kolme kuukautta. 

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen. Keskustelu on ohjattua ja tapahtuu turvallisessa ympäristössä.

Seuraava sururyhmä aloittaa kevätkaudella 2024. Lisätiedot johtava diakoniaviranhaltija Riitta Sulkko p. 040 541 1399. 

 

Sururyhmä lapsille ja nuorille

Sururyhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat menettäneet läheisensä.

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen.

Ryhmä kokoontuu leikkihuoneessa. Kokoontumisissa leikitään ja pelataan, tutustutaan toisiimme ja pohditaan omia tunteita, luodaan kuolleesta läheisestä muistotaulu ja lopuksi vietetään yhdessä rentoutumis- ja rauhoittumishetki.

Ryhmä järjestetään kerran vuodessa.  Ryhmä kokoontuu 4-5 kertaa, noin viikon välein. 
Lisätiedot diakoniatyöntekijä Heli Kylmänen. 

 

enkelipatsas
kolme tyhjää venettä sumuisella järvellä.

Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry tarjoaa vertaistukea henkirikoksen uhrin läheisille ja pyrkii parantamaan uhrien läheisten asemaa.

 Uhrien läheiset voivat tiedustella vertaistukea Huoman kriisityön koordinaattorilta, Terhi Kantaselta. Hän tukee ja auttaa löytämään oikeat ja sopivat palvelut. Terhin tavoitat puhelimitse numerosta 050 401 2230 tai sähköpostitse osoitteesta toimisto@huoma.fi.

 

huoman logo

 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille

Läheisen itsemurha muuttaa monen elämän.

Oletko menettänyt läheisen itsemurhalle ja kaipaat vertaistukea?

Menettämäsi henkilö voi olla esimerkiksi puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, ystävä tai muu läheinen. Ryhmiimme osallistuu monenlaisia ihmisiä: toiset ovat kokeneet menetyksen vastikään ja toisilla menetyksestä voi olla jo useita vuosia. Surunauha ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton eikä toiminta ole osallistujille maksullista. Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen ja ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmä aloittaa avoimena, eli siihen voi osallistua kerran, tai jatkaa ryhmässä ja osallistua kaikille kerroille. Ohjaajat ovat ilmoittautuneisiin puhelimitse yhteydessä ennen ryhmän alkua.

Jos ryhmään osallistuminen mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä Surunauhan kotisivuillla

Seuraavan ryhmän toteutumisjankohdat näet Surunauhan sivuilta