Suru- ja vertaistukiryhmät

Varkauden seurakunta järjestää sururyhmiä aikuisille ja lapsille. Vertaistukiryhmiä järjestämme yhteistyössä erilaisten auttamistahojen ja järjestöjen kanssa. Surun kohdatessa ei tarvitse jäädä yksin. Pappeihimme ja diakoniatyöntekijöihimme voi aina ottaa yhteyttä. Olemme sinua varten.

Sururyhmä aikuisille

Ryhmässä on mahdollista puhua läheisen kuoleman herättämistä ajatuksista ja jakaa tunteita muiden surevien kanssa. Sururyhmään voi osallistua aikaisintaan kun läheisen kuolemasta on kulunut noin kolme kuukautta. 

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen. Keskustelu on ohjattua ja tapahtuu turvallisessa ympäristössä.

Seuraava sururyhmä aloittaa huhti-toukokuussa vetäjinään Riita Sulkko ja Petra Mykrä.

Surukahvila


Tiistaina 21.3. klo 14-15.30 Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella

Oletko menettänyt läheisesi? Tule diakonityön surukahvilaan kahville ja halutessasi keskustelemaan, sekä kuuntelemaan tunnelmallista musiikkia. Tilausuudessa saat myös lisätietoja keväällä alkavasta sururyhmästä. Tilaisuus on maksuton.

Paikan päällä diakoniatyöntekijät Riitta Sulkko ja Petra Mykrä sekä kanttori.

Sururyhmä lapsille ja nuorille

Sururyhmä on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat menettäneet läheisensä.

Ryhmä on luottamuksellinen ja suljettu. Tämä tarkoittaa sitä, että ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen. Ryhmään ei siis oteta uusia jäseniä aloituksen jälkeen.

Ryhmä kokoontuu leikkihuoneessa. Kokoontumisissa leikitään ja pelataan, tutustutaan toisiimme ja pohditaan omia tunteita, luodaan kuolleesta läheisestä muistotaulu ja lopuksi vietetään yhdessä rentoutumis- ja rauhoittumishetki.

Ryhmä järjestetään kerran vuodessa.  Ryhmä kokoontuu 4-5 kertaa, noin viikon välein. 

 

enkelipatsas
kolme tyhjää venettä sumuisella järvellä.

Vertaistukiryhmä henkirikoksen uhrien läheisille etsii uutta vertaisohjaajaa

Huoma ry:n vertaistukiryhmä on toistaiseksi tauolla. Uhrien läheiset voivat tiedustella vertaistukea Huoman kriisityön koordinaattorilta, Terhi Kantaselta. Hän tukee ja auttaa löytämään oikeat ja sopivat palvelut. Terhin tavoitat puhelimitse numerosta 050 401 2230 tai sähköpostitse osoitteesta toimisto@huoma.fi.

Oletko kiinnostunut vertaisohjaajana toimisesta? Ohjaajaksi sopii sellainen läheisen henkirikoksessa menettänyt henkilö, jonka omasta menetyksestä on kulunut jo sen verran aikaa, että hän pystyy olemaan tukena toisille saman kokeneille. Huoma ry tarjoaa ryhmänohjaajalle koulutusta ja tukea.

Jos kiinnostuit tehtävästä, ota yhteyttä Huoma ry:n koordinaattoriin Terhi Kantaseen p. 050 401 2230.

huoman logo

 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille

Läheisen itsemurha muuttaa monen elämän.

Oletko menettänyt läheisen itsemurhalle ja kaipaat vertaistukea?

Olet lämpimästi tervetullut Varkaudessa syksyllä 2022 aloittavaan vertaistukiryhmään. Ryhmän järjestää Surunauha ry.
Ryhmä kokoontuu Varkauden olohuoneella, Kauppakatu 13.

Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat Surunauhan koulutetut vertaistukijat.

Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen ja ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmä aloittaa avoimena, eli siihen voi osallistua kerran, tai jatkaa ryhmässä ja osallistua kaikille kerroille. Ohjaajat ovat ilmoittautuneisiin puhelimitse yhteydessä ennen ryhmän alkua.

Jos ryhmään osallistuminen mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä Surunauhan kotisivuillla

Ilmoittautuminen osoittessa https://surunauha.net/varkaus22
tai puhelimitse p. 044 751 9916.