Luttilan kappeli

Voimatie 3 , 78400 Varkaus
040 732 0134 (pe-la)

Luttilan kappeli

Luttilan hautausmaalla sijaitsee vuonna 1972 rakennettu palvelukeskus sekä siunaustilauksiin ja hartauksiin käytetty kappeli. 16.9.2021 alkaen kirkollisiin toimituksiin voi kokoontua noin 30 henkilöä. Normaalioloissa Luttilan kappelissa on 105 istumapaikkaa.

Jos sinulla on kysyttävää tiloista tai haluat varata niitä käyttöösi, ole yhteydessä toimistosihteeriin seurakuntavirastolla, p. 040 702 7748.

---

Luttilan siunauskappeli on Kalevi Väyrysen suunnittelema. Kappelin sisätilojen etuosaa hallitsevat kaariholvi sekä suuri sivuseinustalla sijaitseva ikkuna. Muotokielelle on ominaista kevyesti vinot kulmat ja pehmeät muodot. Väyrysenkin kappelissa on nähtävissä luonnon merkitys. Ajatus tilan jatkumisesta ympäröivään luontoon muistutti funktionalismin luontokäsityksiä.

Siunauskappelin seinässä oleva kohoreliefi on nimetty aiheensa mukaan - Nuoruudesta vanhuuteen. Reliefi kuvaa ihmiselämän kulkua. Vasemmassa reunassa lapsi pitää kiinni elämänköynnöksestä ja oikeassa reunassa vanhus on polvistuneena taittuneen tulppaanin vierelle. Kalevi Väyrynen on itse luonnostellut tämänkin reliefin, mutta toteutuksesta vastasi taiteilija Yrjö Kyllönen.

Lähde: Varkauden museot - Tarinasoitin

Pysäköinti
wc
Esteetön kulku