Diakoniatyö

Diakoniatyöntekijät tavoitat parhaiten varaamalla ajan.  Ajanvarauksen voit tehdä diakoniatoimiston kautta

ma-pe klo 9-15 p. 040 701 6630.

Voit soittaa suoraan myös työntekijälle. Tarvittaessa työntekijän voi pyytää myös kotikäynnille.

Talous- ja velkaneuvonta

Vuoden 2019 alussa talous- ja velkaneuvonta siirtyy oikeusaputoimistojen järjestettäväksi. Lähimpänä olevat oikeusaputoimistot ja sen sähköpostiosoitteet ovat 1.1.2019 alkaen:

pohjois-savo.velkaneuvonta@oikeus.fi

Kuopio, p. 029 5660 1048

etelä-savo.velkaneuvonta@oikeus.fi

Mikkeli ja Savonlinna, p. 029 5660 345

pohjois-karjala.velkaneuvonta@oikeus.fi

Joensuu, p. 029 5660 975

Voit vapaasti valita, mihin oikeusaputoimistoon otat jatkossa yhteyttä. Muiden oikeusaputoimistojen yhteystiedot löydät oikeus.fi -verkkosivulta oikeusapu -valikosta eli osoitteesta https://oikeus.fi/oikeusapu/fi/index/yhteystiedot.html, jossa ilmoitetaan myöhemmin myös talous- ja velkaneuvonnan puhelinnumerot.

* * *

Varkaudessa yksityishenkilöille tarkoitettu lakisääteinen ja maksuton talous- ja velkaneuvonta on seurakunnan tarjoama palvelu. Asiakasvastaanotto hoituu aina ajanvarauksella.

Talous- ja velkaneuvoja Virva Sirén
sähköposti: virva.siren(at)evl.fi

Puhelinpäivystys ti-to 9.30-11.30. Mikäli linja on varattu, ole hyvä ja jatka yrittämistä. Muut seurakunnan työntekijät eivät voi ottaa vastaan talous- ja velkaneuvonnan asiakkaiden soittopyyntöjä.

Asiakkaan asian etenemistä nopeuttaa, jos tarvittavat selvitykset tuodaan mukana ensimmäiselle käynnille.

Luettelo tarvittavista asiakirjoista (pdf)

Papit

Papin tapaamisajan voit varata toimistosihteeriltä

ma-pe klo 9-15 puh. 040 702 7748.

Seurakunnan yksi tehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä. Työntekijöiden kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Toivonpuheita.fi -sivuston tarkoitus on auttaa ihmisiä, jotka itse elävät kriisissä tai joiden läheinen elää kriisissä. Erityisesti tavoitteena on olla lisänä ammattiavulle tai ensi askeleina ammattiavun hakemiselle. Siksi puheet ovat ilmaisia käyttäjille ja niitä voi kuunnella kotona, työmatkalla tai missä tahansa missä on internetyhteys. Haluamme rohkaista ihmisiä hakemaan ammattiapua, mikäli se vain on mahdollista.

Risti kädellä