Tule mukaan seurakuntamme vapaaehtoistoimintaan

Jos etsit mielekästä tekemistä,
sinusta on mukava tutustua uusiin ihmisiin ja
tahdot osallistua seurakunnan toimintaan tekemällä jotakin konkreettista,
seurakunnan vapaaehtoistoiminnassa on paikka Sinulle.

Vapaaehtoisena voit osallistua yksittäisiin tehtäviin tai tulla mukaan pitemmäksi aikaa.
Voit itse määritellä antamasi ajan.

Olet tervetullut mukaan omin tiedoin ja taidoin. Saat perehdytyksen tehtävääsi.
Vapaaehtoisilla on vuosittain myös tapaamisia, joissa kehitetään toimintaa ja virkistytään yhdessä.

Tule rohkeasti mukaan.

Klikkaa sydäntä ja katso Varkauden avoimet vapaaehtoistehtävät.

Punainen sydän, vapaaehtoistyo.fi -sivuston logo.

Etkö löytänyt avoimista tehtävistä itsellesi sopivaa? Olisiko sinulla muuta osaamista?
Voit ottaa yhteyttä vapaaehtoistoiminnan yhteyshenkilöön
diakoniatyöntekijä Pia Hosioon p. 040 572 7810.

Jos sinulla on ajatuksia vapaaehtoistoiminnan kehittämiseksi ja toteuttamiseksi,
otamme idoita vastaan mielellämme.

Vapaaehtoistyön periaatteet

Seurakunnassamme noudatetaan vapaaehtoistyön periaatteita.
Eri työalojen työntekijät ovat laatineet periaatteet yhdessä.
Periaatteet ovat olemassa siksi, että vapaaehtoisia kohdeltaisiin
tasapuolisesti ja kaikkien olisi turvallista ja mukavaa toimia.

Vapaaehtoisesti omin tiedoin ja taidoin

Jokainen tulee mukaan toimintaan omasta tahdostaan, omin tiedoin ja taidoin.
Vapaaehtoistyöstä ei makseta palkkaa, vaan palkka osallistumisesta on hyvä mieli
ja mielekäs tekeminen. (Kasvatustyön nuoret ohjaajat ja isoset saavat palkkion.)
Matka- ja kulukorvauksia maksetaan vain erityistapauksissa etukäteen sopien.
Vapaaehtoistyö on päihteetöntä.

Luotettavuus ja sitoutuminen toimintaan

Osallistuessasi vapaaehtoistyöhön sitoudut näihin periaatteisiin. Luotettavuus on oleellinen asia.
On tärkeä toimia niin kuin on sovittu. Ilmoita aina ajoissa mahdollisista muutoksista tai
esteistäsi työntekijälle. Sinulla on aina oikeus lopettaa vapaaehtoistyö, jos niin tahdot.

Kunnioittaminen ja tasa-arvoisuus

Meitä on seurakunnan vapaaehtoisissa monenlaisia ihmisiä, jotka tulemme
erilaisista elämäntilanteista ja taustoista. Meillä on erilaiset valmiudet tehtäviin.
Erilaisuus hyväksytään ja toisia kunnioitetaan ja tuetaan. Kohtaamme kaikessa tasa-arvoisina.

Toiminnan ilo

Vapaaehtoistyö pitää olla hyvää mieltä tuottavaa. Teet tärkeää työtä lähimmäisten hyväksi.
Nauti siitä yhdessä toisten kanssa. Pidä huoli myös itsestäsi. Me kaikki tarvitsemme vapaa-aikaa,
eikä kenenkään tarvitse jaksaa kaikkea.

Yhteistyö

Vapaaehtoistyö on yhdessä tekemistä. Sen kautta pääset osallistumaan ja vaikuttamaan.
Mahdolliset ristiriidat pyritään ratkaisemaan keskustelemalla mahdollisimman pian.
Ota yhteys työntekijään aina kun koet, että on tarve jutella tai toiminnassa on asioita,
jotka herättävät kysymyksiä.

Luottamuksellisuus ja vaitiolovelvollisuus

Vapaaehtoistyö perustuu luottamukseen, jota ei saa rikkoa. Sitoudut vaitiolovelvollisuuteen.
Vaitiolo sitoo sinun tehtävän päätyttyäkin.

Tuki ja ohjaus

Saat perehdytyksen ja tuen tehtävääsi. Vapaaehtoisilla on yhteisiä tapaamisia, joissa vaihdetaan kuulumisia,
saadaan tukea, kehitetään toimintaa tai ihan vaan virkistytään. Kun teet seurakunnassa vapaaehtoistyötä,
niin sinut on vakuutettu vahinkojen varalle. Saat pyydettäessä vapaaehtoistyöstä todistuksen.

Päivitetty syyskuussa 2019.