Kangaslammin kirkko

Asematie 1, 79480 Kangaslampi

Kangaslammin kirkko

Kangaslammin kirkossa vietetään sunnuntaisin jumalanpalvelusta tai jotain hartaustilaisuutta klo 12. Erityisesti kesällä saatetaan messun sijaan viettää esimerkiksi iltakirkkoa ja teetilaisuutta. Tarkista tiedot jumalanpalveluksista ja muista tilaisuuksista seurakunnan tapahtumakalenterista.

Kangaslammin entinen kirkko paloi vuonna 1972. Uusi kirkko rakennettiin samalle paikalle, ja se vihittiin käyttöönsä helluntaina 1973. Kirkon 40-vuotisjuhlia juhlistettiin helluntaina 2013.

Kirkon on suunnitellut kuopiolainen arkkitehti Kai Mikael. Kirkon eteisessä on pienoismalli entisestä puukirkosta.

Kirkon alttarilla on Teuvo Tikkasen tekemä kolme naularistiä, jotka hän teki entisen kirkon isoista nauloista. Kirkon alttariveistoksen Elämän puut on tehnyt kuvanveistäjä Eeva Ryynänen, joka on lisäksi tehnyt seurakuntasalin seinällä olevan teoksen Enkelin siipi. Kirkkosalissa oleva kastemalja on tehty entisen kirkon kivijalasta.

Alttarin tekstiilit on suunnitellut ja tehnyt Leena Mäki-Patola. Kirkon punaisiin tuoleihin sointuvan kauniin vihkiryijyn on lahjoittanut maa- ja kotitalousnaiset. Kirkon 8-äänikertaiset urut ovat Kangasalan urkutehtaan tekemät. Lisäksi kirkkosalista löytyy muistotaulu sodissa vuosina 1939-1945 kaatuneiden ja kentälle jääneiden muistoksi. Se julkistettiin kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2012.

Kirkon tilat uusittiin vuonna 1990. Silloin rakennettiin virasto, ryhmähuone ja alakerran nuorisotilat sekä suurennettiin keittiötä. Nykyisellään tilat ovat valoisat ja viihtyisät.

Jos sinulla on kysyttävää tiloista tai haluat varata niitä käyttöösi, ole yhteydessä toimistosihteeriin, p. 040 702 7748.

Asematie 1, 79480 Kangaslampi

Jumalanpalvelus kokoaa kristityt yhteen