Rippikoulu

Kerran elämässä koettu seikkailu, kirkon kasteopetusta, traditio... Rippikoulu on kaikkea tätä ja paljon enemmän. Rippikoulu käydään tavallisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.

Seurakunnasta lähetetään kaikille kirkkoon kuuluville nuorille kirje, jossa heidät ja heidän huoltajansa kutsutaan rippikoulun infoiltaan.

Rippikoulua käydään noin vuosi ja se sisältää seurakuntaan tutustumista, kristilliseen oppiin syventymistä, jumalanpalveluskäyntejä ja huipentuu noin viikon mittaiseen leirijaksoon.

Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista. Konfirmaatiossa nuoresta tulee täysivaltainen seurakunnan jäsen. Konfirmaatio antaa oikeuden kummin tehtävään ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä olla täysi-ikäisenä ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Rippikoululaisilta kysyttäessä tärkeimpänä oikeutena on pidetty kirkkohäitä.

Rippikoulutapaamisia tammikuussa 2021 ei voitu rajoitusten vuoksi järjestää. Rippikouluryhmät pyrkivät jatkamaan kokoontumia helmikuussa pienemmissä ryhmissä rippikouluopettajien ilmoittamassa uudessa aikataulussa.

Lisätietoja rippikouluista:
Rippikoulutyöstä vastaava työntekijä