Varkauden seurakunnan urut ja soittimet

Varkauden pääkirkosta löytyvät seurakunnan suurimmat urut, Kangasalan urkutehtaan 51-äänikertaiset, kolmisormioiset, sähköpneumaattiset pilliurut vuodelta 1939. Pääkirkosta löytyy myös pieni urkupositiivi ja Yamaha U3 -piano. Pääkirkon akustiikka sopii erinomaisesti urkumusiikille, orkestereille ja suurille kokoonpanoille. Hentoiset lauluäänet tarvivat äänentoistoa.

Lisää tietoa pääkirkon uruista ja urkuposetiivista:

Kuoppakankaan työkeskuksen kirkkosalissa on Urkurakentamo Hans Heinrichin 15-äänikertaiset mekaaniset urut. Lisäksi kirkkosalista löytyy pienehkö Ritmüller-flyygeli, Hellas-piano ja seurakuntasalin puolelta Yamaha-piano. Kirkkosalin akustiikka sopii erinomaisesti laulumusiikin sekä kuoro- ja kamarimusiikin esittämiseen. Katso lisää tietoa:

Kangaslammin kirkosta löytyvät yhdeksänäänikertaiset mekaaniset pilliurut ja Yamaha U3 -piano.

Könönpellon seurakuntatalolta löytyvät pienet Hans Heinrichin urkurakentamon mekaaniset urut ja Yamaha U3 -piano.

Luttilan kappelissa on Mixtuurin kaksisormioiset vuonna 2016 hankitut Intrada-virtuaaliurut Aura Audion toteuttamalla surround-äänentoistolla. Digitaaliuruissa on valittavissa useita eri tyylikausien urkuja ja virtuaalicembalokin löytyy valikoimasta. Kappelissa ei ole pianoa.