Diakoniatyön toimintaa

Diakoniatyö järjestää monenlaista avointa ja ryhmätoimintaa eri puolilla kaupunkia eri kohderyhmille. Toteuttamisessa työntekijöitä auttavat lukuisat vapaaehtoiset.

Itsellesi sopivaa ryhmää voit etsiä täältä.

Vapaaehtoistoiminta

Mikäli kaipaat mielekästä tekemistä arkeesi, haluat tutustua uusiin ihmisiin ja tehdä jotain konkreettista, vapaaehtoistoiminta saattaa olla se, mitä etsit.

Vapaaehtoistoiminnasta ei makseta palkkiota. Palkkio osallistumisesta on ihmisten kohtaaminen ja auttaminen sekä tekemisen ilo. Lisää tietoa Varkauden seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta löydät täältä.

Vammaistyö

Seurakunta on tarkoitettu kaikille! Sinulle on paikkasi sellaisena kuin olet.

Vammaistyön tavoite on rohkaista vammaisia ja heidän omaisiaan osallistumaan seurakunnan toimintaan sekä järjestää erilaista virkistystoimintaa ottaen huomioon eri vammaisryhmien vaatimukset. Vammaistyöhön kuuluvat mm. näkö-, kuulo-, liikunta- ja kehitysvammaiset.

Järjestämme erilaisia retkiä, leiripäiviä, leirejä ja kirkkopyhiä. Keskustelut, kotikäynnit ja vierailut tukevat myös osaltaan vammaisten yhteyttä seurakuntaansa. Toimintaa järjestetään yhteistyössä kaupungin, hoitokotien ja kolmannen sektorin kanssa.

Vammaistyön yhteyshenkilönä toimii seurakunnassasi diakoniatyöntekijä Heli Kylmänen.

Säännöllinen toiminta

Avoimet ovet joka toinen torstai klo 10 – 11.30 Kuoppakankaan työkeskuksella. Toiminta kesätauolla.

Diakoniatyön kirpputori (os. Kissakoskenkatu 5) tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10 -15.00. Kesä, heinä ja elokuu suljettu. Kirpputori avautuu jälleen 3.9.2019.

Huoma-ryhmä läheisensä henkirikoksessa menettäneille Läheinen voi olla esimerkiksi perheenjäsen, sukulainen, ystävä tai muu läheinen henkilö. Toiminta on maksutonta sekä uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Lisätietoja tekstiviestillä Kari Teittinen, p. 050 3130 003 tai Ellen Väntti, p. 040 523 7960.

Kaiken kansan sauna- ja peli-ilta Puurtilassa klo 17 keskiviikkoisin (12.6./24.7./7.8.). Yhdessäoloa, pelejä, saunomista, iltahartaus. Iltapalamaksu 2 euroa.

Leivän ja elintarvikkeiden jako klo 11–11.30 Kuoppakankaan työkeskuksella maanantaisin.

Sählärien pelivuoro torstaisin klo 17 Kuoppakankaan työkeskuksen liikuntasalissa. Tervetuloa kaikki pelaamaan sählyä mukavassa porukassa! Ota mukaan sisäpelikengät tai tossut, mailat ja pallot talon puolesta! Toiminta kesätauolla.

jumppa