Ristiäiset

Lämpimät onnittelumme vauvan syntymän johdosta! Seurakunnassa iloitaan jokaisesta syntyneestä lapsesta sekä vanhemmista, jotka pyytävät lapselleen kastetta.

Kasteessa lapsi liitetään kotiseurakuntansa jäseneksi ja Jumalan suureen perheeseen, Jumalan lapseksi. Tavallisesti lapsi kastetaan noin kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Kastetilaisuus voidaan järjestää seurakunnan tilojen lisäksi omassa kodissa tai muussa sovitussa paikassa. Kastepäivää vietetään yleensä viikonloppuna, mutta juhlan voi mainiosti järjestää myös muuna päivänä.

Voit aloittaa kastejärjestelyistä sopimisen soittamalla seurakuntaviraston toimistosihteerille, p. 040 702 7748 tai vierailemalla seurakuntavirastolla viimeistään kolme viikkoa ennen toivottua kastepäivää. Tällöin voit esittää toivomuksen esimerkiksi kastepapista, jonka kanssa käytännön järjestelyistä sovitaan vielä tarkemmin.

Jos vanhemmat eivät toivo toisin, kastetun lapsen nimi luetaan jumalanpalveluksessa ja seurakunta rukoilee hänen ja hänen läheistensä puolesta. Nimi tulee näkyville myös Warkauden lehteen ja seurakuntalehti Kotiviestiin.

Kastetun lapsen nimi lisätään lasilintuun, joka lentää Kastepuuhun Varkauden pääkirkossa. Seurakunta rukoilee kastetun lapsen puolesta.

Varkauden pääkirkossa olevan Kastepuun on kuvannut Juuso-Matti Paatsola.

ristiäiset