Liity kirkkoon

Sormien ympärille kiedotut leskenlehdet.

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotikuntasi seurakuntaan.
Seurakunta haluaa olla mukanasi elämän käännekohdissa, arjessa ja juhlassa.

Kirkon kotisivuilla voit tutustua tarkemmin siihen, mitä kirkon jäsen saa Linkki avautuu uudessa välilehdessäkirkollisveron vastineeksi.

Kirkollisverovaroilla seurakunta muun muassa:

• huolehtii alueensa köyhistä,
  • järjestää toimintaa lapsiperheille ja nuorille,
  • huolehtii hyvästä palvelukulttuurista,
  • tarjoaa keskusteluapua ja sielunhoitokeskusteluja,
  • järjestää leirejä ja toimintapäiviä
  • eli tukee varkautelaisia heidän arjessaan,
  • iloitsee yhdessä elämän iloista
  • ja suree vierellä surun murtaessa.

Kirkkoon voi liittyä:

1.  Netissä Liity kirkkoon.fi- palvelun kautta.
oit liittyä kirkkoon tietoturvallisen verkkopalvelun kautta. Käyttämällä sähköistä tunnistautumista osa kirkkoon liittymiseen tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Sähköisen tunnistautumisen käyttäminen nopeuttaa kirkkoon liittymistä. Tunnistautumista voi käyttää henkilö, joka on vähintään 18-vuotias ja jonka kotikunta on Suomessa. Jäsenyytesi on voimassa vasta, kun seurakunta on vahvistanut asian.

2.  Asioimalla henkilökohtaisesti seurakuntavirastolla (Ahlströmikatu 19). Jos henkilö on kuulunut toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, on hänen erottava edellisestä uskontokunnasta ennen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.

3.  Postitse
Postitse kirkkoon liittyminen tapahtuu siten, että seurakuntavirastolta lähetetään liittyjälle valmiiksi täytetty liittymislomake allekirjoitettavaksi sekä palautuskuori.

Lisätietoja saa seurakuntavirastolta (Ahlströminkatu 19), p. 040 702 7748.