Liity kirkkoon

Sormien ympärille kiedotut leskenlehdet.

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotikuntasi seurakuntaan. Kirkko on mukanasi elämän käännekohdissa, arjessa ja juhlassa. Kirkon kotisivuilla voit tutustua tarkemmin siihen, mitä kirkon jäsen saa Linkki avautuu uudessa välilehdessäkirkollisveron vastineeksi.

Kirkkoon voi liittyä:

1.  Asioimalla henkilökohtaisesti seurakuntavirastolla (Ahlströmikatu 19). Jos henkilö on kuulunut toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan, on hänen erottava edellisestä uskontokunnasta ennen evankelis-luterilaiseen kirkkoon liittymistä.

2.  Netissä Liity kirkkoon.fi- palvelun kautta.
Voit liittyä kirkkoon tietoturvallisen verkkopalvelun kautta. Käyttämällä sähköistä tunnistautumista osa kirkkoon liittymiseen tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Sähköisen tunnistautumisen käyttäminen nopeuttaa kirkkoon liittymistä. Tunnistautumista voi käyttää henkilö, joka on vähintään 18-vuotias ja jonka kotikunta on Suomessa. Jäsenyytesi on voimassa vasta, kun seurakunta on vahvistanut asian.

3.  Postitse
Postitse kirkkoon liittyminen tapahtuu siten, että seurakuntavirastolta lähetetään liittyjälle valmiiksi täytetty liittymislomake allekirjoitettavaksi sekä palautuskuori.

Lisätietoja saa seurakuntavirastolta (Ahlströminkatu 19), p. 040 183 1172.