Kohti Kirkon ympäristödiplomia

Suomen evankelisluterilaisen kirkon ympäristötyön pohjana ovat Kirkon energia- ja ilmastostrategia Hiilineutraali kirkko 2030, Kirkon ilmasto-ohjelma Kiitollisuus, kunnioitus, kohtuus sekä Kirkon ympäristöjärjestelmä eli Kirkon ympäristödiplomi. Hiilineutraali kirkko 2030-strategian suosituksena on, että kaikilla seurakunnilla sekä tuomiokapituleilla ja Kirkkohallituksella on Kirkon ympäristödiplomi vuoteen 2025 mennessä.

Varkauden seurakunta on kuulunut Ekokompassi-ympäristösertifikaatin piiriin vuodesta 2021. Nyt tulevaisuudessa siintää siirtyminen Kirkon ympäristödiplomin piiriin. Kirkkoneuvosto irtisanoi kokouksessaan 31.11.2022 Ekokompassi-yhteistyön vuoden 2023 loppuun ja päätti ryhtyä hakemaan Kirkon ympäristödiplomia.

Seurakunnan ympäristötyöryhmä puheenjohtajanaan johtava kasvatustyönviranhaltija ja seurakunnan ympäristövastaava Tiina Taavitsainen, on selvittänyt seurakunnan mahdollisuuksia ja edellytyksiä hakea Kirkon ympäristödiplomia.

– Ympäristödiplomin haku on pitkähkö prosessi, ja edellyttää seurakunnan ympäristöohjelman laatimista. Se läpäisee kaikki toiminnot ja toimii suunnitelmana koko seurakunnan ympäristötyölle, Taavitsainen kertoo.

Ota yhteyttä

Johtava kasvatustyön viranhaltija, rippikoulutyö

Perhekeskus-yhteyshenkilö