Virkatodistus ja sukuselvitys

Virkatodistusta tarvitaan selvityksenä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin, muun muassa perunkirjoitukseen,
kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Monet viranomaiset saavat tarvitsemansa tiedot väestötietojärjestelmästä.

Tällä hetkellä kukin seurakunta antaa virkatodistuksia vain omista jäsenistään.
Virkatodistuksen voit saada myös mistä tahansa maistraatista.

Virkatodistuksen tilaaminen (yksityishenkilöt):

1. Netin kautta osoitteessa tilaavirkatodistus.fi (Siirryt tilaavirkatodistus.fi -sivustoon). Tilaamista varten tarvitset verkkopankkitunnukset.
  2. Puhelimitse numerosta 040 183 1172.

Virkatodistuksen tilaaminen (organisaatiot):

Täytä verkkolomake (Siirryt evl.fi -sivustoon). Tämä lomake on tarkoitettu vain yritystilaajien käyttöön, esim. pankeille ja asianajotoimistoillle. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt verkolomakkeen, se ohjautuu Varkauden seurakunnan jäsenrekisterinhoitajalle.

Sukuselvitykset

Seurakuntien kirkonkirjoissa on ainutlaatuista tietoa menneiden sukupolvien vaiheista. Tämä tieto on rajoitetusti myös sukututkijoiden käytössä. Varkauden seurakunnan tiedot ovat alle 100 vuotta vanhoja, joten niitä saa vain tilaamalla.

Voit tilata Varkauden seurakunnan jäsenestä tietoja sukututkimukseen kirkkoherranvirastosta puhelimitse p. 040 183 117 tai sähköpostitse. Toimitamme tiedot postitse.

Huom! Sukututkimusta ei voi tilata verkosta tai verkkolomakkeella.