Virkatodistukset, sukuselvitykset ja -tutkimukset

Virkatodistusta tarvitaan selvityksenä perhetiedoista erilaisiin tarkoituksiin, muun muassa perunkirjoitukseen, kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon ja perinnönjakoon. Monet viranomaiset saavat tarvitsemansa tiedot väestötietojärjestelmästä.

Varkauden seurakunnan jäsenet tilaavat virkatodistuksen puhelimitse Kuopion aluekeskusrekisteristä tai sähköisellä lomakkeella Suomen evankelisluterilaisen kirkon asiointipalvelun kautta. Virkatodistuksen voit saada myös mistä tahansa maistraatista.

Jäsenrekisteriohjelmasta tulostettavan virkatodistuksen asiakas saa heti mukaansa. Laajoja sukuselvityksiä tarvitaan lähinnä perunkirjoituksiin. Näiden todistusten toimitusajan saat tilauksen yhteydessä.

Virkatodistuksen maksuista saat lisätietoja kirkon asiakastiedotteesta.

Sukuselvitysmuotoiset virkatodistukset perunkirjoitusta varten saa nyt yhdellä tilauksella, kun vainaja on kuollut Kuopion aluekeskusrekisteriin kuuluvan seurakunnan jäsenenä tai ollut viimeksi jäsenenä ennen siirtymistä muuhun rekisteriin. Todistus kattaa kaikki Suomen evankelisluterilaisten seurakuntien tiedot viidestätoista (15) ikävuodesta alkaen. HUOM! Sukuselvitykseen kuuluvista kirkon jäsenistä ei tarvitse tilata erikseen niin sanottua elää-todistuksia, vaan sukuselvitys kattaa myös nämä tiedot.

Virkatodistuksen tilaaminen (yksityishenkilöt):

1. Internetistä osoitteesta tilaavirkatodistus.fi (Siirryt tilaavirkatodistus.fi -sivustoon). Asiointia varten tarvitset verkkopankkitunnukset.
  2. Puhelimitse Kuopion aluekeskusrekisteristä numerosta 040 4848 225. (Puhelun hinta määräytyy soittajan käyttämän operaattorin hinnaston mukaan).

Virkatodistuksen tilaaminen (organisaatiot):

Täytä verkkolomake (Siirryt lomakket.evl.fi -sivustoon). Tämä lomake on tarkoitettu vain yritystilaajien käyttöön, esimerkiksi pankeille ja asianajotoimistoillle. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt verkolomakkeen, se ohjautuu Kuopion aluekeskusrekisteriin.

Sukututkimukset

Seurakuntien kirkonkirjoissa on ainutlaatuista tietoa menneiden sukupolvien vaiheista. Tämä tieto on rajoitetusti myös sukututkijoiden käytössä. Sukututkimusta tehdään vuoden 1860 tiedoista alkaen.

Voit tilata Varkauden seurakunnan jäsenestä tietoja sukututkimusta varten Kuopion aluekeskusrekisteristä vain kirjallisesti joko tilauslomakkeella Linkki avautuu uudessa välilehdessätai vapaamuotoisella kirjeellä. HUOM! Tilauslomake on tallennettava ensin omalle tietokoneelle, jotta siihen voi kirjoittaa ja tallentaa tietoja.

Täytetyn tilauslomakkeen voi toimittaa:

• Kirjeitse: Kuopion aluekeskusrekisteri, PL 1064, 70101 Kuopio.
  • Sähköpostin liitteenä: keskusrekisteri.kuopio@evl.fi
  • Tuomalla lomakkeen asiakaspalveluun: Suokatu 22 B, 2. kerros, 70100 Kuopio.

HUOM! Jos lähetät lomakkeen sähköpostilla, älä kirjaa siihen tietosuojasyistä henkilötunnusta.

Koska sukututkimusta tehdään toissijaisena työnä virallisen jäsenrekisterin ylläpidon ohella, sukututkimusten valmistumiselle on annettava riittävästi aikaa.

Hinnat

Sukututkimusta varten tehtävän todistuksen perushinta on 45 euroa. Perushinnan lisäksi veloitetaan 20 euron lisämaksu jokaiselta alkavalta 30 minuutin tutkimusjaksolta, jos tutkimustyö vie enemmän aikaa kuin 30 minuuttia. Tilauksen yhteydessä asiakas voi halutessaan määritellä työhön käytettävän enimmäisajan.

Virkatodstusten ja sukututkimuksen maksuista saat lisätietoja kirkon asiakastiedotteesta.