Uutisia

Uutislistaukseen

Ongelmia parisuhteessa? Perheasiain neuvottelukeskus palvelee varkautelaisia etäyhteyksin

Mies ja nainen pimeässä.

Kuopion perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa myös varkautelaisille pariskunnille. Varkauden kaupunki ja Varkauden seurakunta ovat ostaneet palvelua varkautelaisille vuodesta 2021. Varaa aika numerosta 040 4848 480, ma–pe klo 9.30–11.30.

Live tapaamiset järjestetään Kuopiossa, mutta tapaamiset voidaan järjestää myös etäyhteyksin. Keskustelemaan voit tulla yhdessä puolisosi kanssa tai yksin. Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Keskusteluissa asiakasta autetaan tunnistamaan tunteita, etsimään toimivia vuorovaikutusmalleja ja löytämään ratkaisuja parisuhteeseen ja perhetilanteeseen.

Perheasiain neuvottelukeskukseen voi olla yhteydessä parisuhteen tai muun henkilökohtaisen elämän kysymyksissä, joita voivat olla muun muassa ero, eron uhka, erosuru tai erosta selviytyminen, puhumattomuus, jatkuva riitely tai epäsopu, uskottomuus, mustasukkaisuus, puolisoiden etääntyminen, seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset, lapsettomuuden aiheuttama kriisi, seurusteluongelmat, uusperhekysymykset tai muut perhe-elämän ongelmat.
 
Kuopion perheasiain neuvottelukeskuksella on Itä-Suomen Aluehallintoviraston myöntämä virallinen perheasioiden sovittelulupa (perheasioiden sovittelulla tarkoitetaan eroon liittyvistä asioista sopimista mm. lasten huoltajuus, asuminen). Eroryhmä järjestetään syksyisin.

Myös Varkaudessa on mahdollista saada apua eron tuomista elämänmuutoksista selviytymiseen. Lapsen selviäminen eron tuomista elämänmuutoksista riippuu pitkälti siitä, miten vanhemmat pystyvät selviämään keskinäisen parisuhteen päättymisen mahdollisesti aiheuttamista ristiriidoista. Voit olla yhteydessä Lapsiperhepalveluiden ohjaus ja neuvonta numeroon 044 444 2242. Sinuun otetaan yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Jos parisuhteessasi on lähisuhdeväkivaltaa (henkinen ja fyysinen väkivalta), suosittelemme sinua ensijaisesti ottamaan yhteyttä Varkauden kaupungin Lapsiperhepalveluiden ohjaus ja neuvonta numeroon 044 444 2242, ma–pe klo 8–15.30.

13.9.2022 12.53