Uutisia

Uutislistaukseen

Lähetyksen puutyöpiirissä korjaillaan

Kaksi miestä ja nuori polkupyörien keskellä.
Valtteri Flankkumäki ja Pekka Sikanen yhdessä Nikitan knssa, jonka pyörää säädettiin ja siihen vaihdettiin uudet lokasuojat.

Kuoppakankaan seurakuntakeskuksen kellarin uumenista löytyy puutyötila, jossa joka torstai klo 16–18 kuuluu paukutusta tai mutterien kiristelyä Lähetyksen puutyöpiirin kokoontuessa. Nimestään huolimatta puutyöpiirissä korjataan ja rassataan paljon muitakin kuin puisia tavaroita ja käyttöesineitä.

–Tämä viime syksynä alkanut piiri on oikeastaan peruja Raimo Holopaisen jo 90-luvulla aloittaneesta piiristä, Valtteri Flankkumäki kertoo.

Vuoden 2022 vapaaehtoinen Pekka Sikanen on myös mukana piirissä. Nuoruusvuosinaan hän rassaili Flankkumäen kanssa pihoissa kaikenlaista ja ajatus yhteisestä kaikille avoimesta piiristä nousi esiin juuri näistä mukavista muistoista. 

–Olemme tehneet linnunpönttöjä ja kynttelikköjä sekä yöpöytiäkin alusta alkaen itse. Mutta tänä ei ole pelkkä puutyöpiiri. Piirissä on myös korjattu päiväkerhojen tuoleja, erilaisia huonekaluja ja onpa joskus porukalla oltu muuttoakin tekemässä. Tässä viime syksyn mittaan olemme kunnostaneet ja korjanneet yli 100 polkupyörää ukrainalaisille, Sikanen selittää.

–Piiriin voi kuka tahansa tulla mukaan, ei tarvitse olla valmis puuseppä tai olla osaamista. Me Pekan kanssa autamme ja neuvomme, Flankkumäki kertoo.

Erityinen ilon aihe vetäjien kesken on, että ensi vuodelle on luvassa uusia työkaluja puutyötilaan.

–Osa työkaluista on jo 40-vuotta vanhoja, niin on todella hienoa, että saamme uusittua osan ensi vuonna. Tunnelma on kuin lehmällä kevättä odottaessa, Flankkumäki sanoo pilke silmäkulmassa.

–Tervetuloa mukaan! Tänne ei ole matalaa kynnystä, kun ei ole kynnystä lainkaan, he kannustavat.
 

27.1.2023 14.11