Uutisia

Uutislistaukseen

Tervetuloa Taina ja Piia!

Kaksi naista näytelmävaatteissa.
Piia Sippu ja Taina Mäklin pääsivät näyttelemään paimenen ja Marian osan Lasten kauneimpien joululaulujen ohjelmassa.

Harjurantalaisen perhepäivähoitajana tutun Taina Mäklinin elämässä moni asia on muuttunut vajaan vuoden sisällä.  

– Perhepäivähoitajan töihin minä tavallaan ajauduin puoli vahingossa. Olin kotiäitinä nuorimman lapseni kanssa ja ajattelin, että kyllähän siinä sivussa muutkin lapset menisivät, hän kertoo. 

Sittemmin omat lapset kasvoivat jo aikuisiksi ja 20 vuoden perhepäivähoitajan työ jäi kesällä 2022 elämään mukavissa muistoissa osuuskunnan lopettaessa toimintansa. 

– Laitoin seurakunnan sähköpostiosoitteeseen viestiä, että voisin tehdä sijaisuuksia varhaiskasvatuksen puolella ja tässä sitä ollaan. Olihan seurakunnan varhaiskasvatus minulle jo jollakin tavalla tuttua, koska olin käynyt paljon kerhoissa omien lasten ja hoitolasten kanssa, hän sanoo mielissään.  

Syksyllä Mäklin aloitti ensin tekemällä muutamia tunteja eri kerhoissa seurakunnalla lastenohjaajan hommia ja marraskuun alussa hän siirtyi täysiaikaiseksi lastenohjaajaksi. Työsuhde jatkuu näillä näkymin aina huhtikuulle saakka.  

– Nyt olen mukana päiväkerhoissa, perheliikunnassa, kouluikäisten Olkkari-kerhossa Käpykankaalla, perhekerhoissa ja teen lastenohjaaja Anne Turusen kanssa päiväkotivierailuja. Lastenohjaan työ on ollut mukavaa ja olen pitänyt sen vaihtelevuudesta, hän iloitsee. 

Mäklin ei ole ainoa uusi kasvo seurakunnan varhaiskasvatuksessa. Piia Sippu aloitti varhaiskasvatuksen ohjaajana tammikuun alusta, tosin jo joulukuussa häntä saattoi nähdä perehtymässä työhön muun muassa Lasten kauneimmissa joululauluissa. 

– Olen Joensuusta kotoisin, mutta 22 vuoden aikana jo varkautelaistunut könönpeltolainen. Viimeisimmältä koulutukseltani olen sosionomi/diakoni, johon opiskelin Pieksämäellä, Sippu kertoo. 
Sippu toimi aikaisemmassa työssään Varkauden kaupungin aikuissosiaalityössä kuntouttavan työtoiminnan ohjaajana, pääasiassa alle 30-vuotiaiden parissa ja ohjaten myös kuntouttavan työtoiminnan ryhmää.

Ystävän vinkki avoinna olevasta työpaikasta sai Sipun hakemaan avoinna olevaan varhaiskasvatuksen ohjaajan paikkaan.

¬– Olen aina ollut kiinnostunut seurakunnan tarjoamista toiminnoista, erityisesti perhekerhoista, johon omien lasten kanssa olen osallistunutkin. Mielestäni seurakunnan työ lapsiperheiden matalan kynnyksen tuen tarjoajana on äärimmäisen tärkeää, Sippu pohtii.

Hänestä tuen tarjoaminen toteutuukin jo nyt hyvin seurakunnassa monin erilaisin ryhmätoiminnoin.  Uudessa työssään varhaiskasvatuksen ohjaajan tehtävässä Sippu pääsee myös ideoimaan, koordinoimaan ja toteuttamaan lastenohjaajien kanssa alle 10-vuotiaiden lasten toimintaa tulevina vuosina.  

Vapaa-ajallaan Sippu on mukana monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa ja pelaa lentopalloa. 

– Luonnossa liikkuminen ja luonnon hyödyntäminen erilaissa toiminnoissa sekä lapsiperheiden arjen haasteiden helpottaminen ovat asioita, jotka ovat minun sydäntä lähellä olevia asioita, Sippu kertoo. 

Luonnon lisäksi Sipun sydämessä asuu ikuinen partiolaisuus, vaikkei hän juuri nyt ole aktiivisesti siinä mukana. Yhtenä suurena toiveena Sipulla onkin, että seurakunnassa päästäisiin yhdistämään näitä vielä enemmän ja lisäämään luonnossa pidettäviä tapahtumia ja tilaisuuksia. 

– Tullaan tutuiksi ja tervetuloa mukaan erilaisiin toimintoihin ja minulle tai kelle tahansa seurakunnan varhaiskasvatuksen väestä voi esittää toiveita lasten ja perheiden toiminnasta, Sippu vinkkaa lopuksi iloisesti.
 

28.1.2023 15.00