Uutisia

Uutislistaukseen

Kirkolliskokous 8.–12.11. – istunnot videostriimataan

Julkastu: Kirkon viestintä 4.11.2021, 10:02

Kirkolliskokous kokoontuu ensi viikolla maanantaista perjantaihin 8.–12.11. Turun kristillisellä opistolla. Media toivotetaan jälleen tervetulleeksi kirkolliskokoukseen, joka järjestetään koronaturvallisesti. Hyvien käytänteiden noudattamista (maskit, tehostettu käsihygienia ja turvavälit) jatketaan edelleen.  

Työviikon aiheita kirkkolainsäädäntö sekä Kirkon keskusrahaston talouden tasapainottamissuunnitelma

Avajaismessua Maarian kirkosta voi seurata suorana videostriimin välityksellä maanantaina 8.11. kello 8.30 alkaen. Messussa saarnaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.  

Arkkipiispa Tapio Luoma avaa istuntoviikon maanantaina kello 10.30. Avajaispuheen pitää Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge.  

Istuntoviikon aikana kirkolliskokous käsittelee muun muassa valmistunutta lakivaliokunnan mietintöä kirkkohallituksen esityksestä uudeksi kirkkolainsäädännöksi. Kokonaisuus sisältää uuden kirkkolain, erillislakeja sekä kirkkojärjestyksen. Piispainkokous ja Kirkon laintarkastustoimikunta ovat antaneet asiasta lausunnon kirkolliskokoukselle.  

Käsittelyssä ovat Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston talousarviot vuodelle 2022 ja toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille 2022–2024. Kirkon keskusrahaston talouden tasapainottamissuunnitelma on liitetty osaksi keskusrahaston toiminta- ja taloussuunnitelmaa. Kirkon keskusrahastoon kuuluvat Kirkkohallitus sekä yhdeksän hiippakuntaa. Käsittelyssä ovat lisäksi Kirkon keskusrahaston kiinteistöstrategia 2021 sekä kirkolliskokouksen Kirkkohallitukselta pyytämä selvitys Kirkon talon (Eteläranta 8, Helsinki) Uusi tila -hankkeesta.  

Asialistalla on oikeusministeriön lausuntopyyntö hallituksen esityksestä Ahvenanmaan itsehallintolaiksi. Kirkkohallitus antoi asiasta elokuussa lausunnon, jossa korostettiin, että varsinaisen kannan muodostaminen kuuluu kirkolliskokoukselle kirkkolain mukaisesti. 

Kummin lisääminen aikuiselle -edustaja-aloitteesta on valmistunut mietintö. Käsittelyssä ovat myös talousarvioaloite Enonkosken luostariyhteisön toiminnan turvaamisesta sekä edustaja-aloite evankelioimistoiminnan vahvistamisesta kirkossa.  

Seuraa kirkolliskokousta verkossa

Kirkolliskokousviikkoa voi seurata verkossa 
Kirkolliskokouksen asiakirjat (työsuunnitelma ja vireillä olevat asiat) ja muu informaatio löytyvät verkosta
Kirkolliskokousedustajat 
Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet

Tilaa kirkolliskokouksen uutiskirje

Kirkolliskokouksen kanslia toimittaa kaksikielisen uutiskirjeen kirkolliskokouksen työskentelystä. Uutiskirje lähetetään neljä kertaa vuodessa, ja se on suunnattu kaikille kirkolliskokousasioista kiinnostuneille. Ennen kirkolliskokousviikkoa uutiskirjeessä kerrotaan käsiteltäväksi tulevista asioista ja kirkolliskokousviikon jälkeen informoidaan tehdyistä päätöksistä. 
Tilaa uutiskirje kirkolliskokous 

Kirkolliskokouksen viestintä: 
Tuula Putkinen, viestintäpäällikkö, p. 046 922 0232  
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503 
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 1815

8.11.2021 08.35