Näin pyrimme ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä

Käsienpesu.

Tällä hetkellä Pohjois-Savon alueella ei ole voimassa kokoontumisrajoituksia. Itä-Suomen aluehallintovirasto toteaa tiedotteessaan 30.7.2021 (Itä-Suomen Aluehallintoviraston tiedote - avautuu uuteen välilehteen), ettei yleisötilaisuksien ja yleisten kokousten järjestämistä voi tällä hetkellä kieltää tartuntatautilain nojalla.

Kuitenkin tiedotteessa todetaan, että "tartuntatautilain 58 c § velvoittaa asiakas- tai osallistujapiirin oleskelutiloista vastaavan järjestäjän huolehtimaan laissa säädetyistä turvallisuus- ja hygieniakäytänteistä". Varkauden seurakunnassa ohjeistusta noudatetaan huolehtimalla, että seurakunnan toimitiloissa turvavälit on mahdollista säilyttää. Toimitiloista löytyy myös maskeja ja mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Siivousta on tehostettu. (Linkki opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaan ohjeeseen.)

Turvavälien noudattamisen varmistamiseksi seurakunnan toimitiloissa järjestettäviin kirkollisiin toimituksiin ja perhejuhliin (hautajaiset, muistotilaisuudet, kastejuhlat ja häät) voi turvallisesti osallistua:

Pääkirkon kirkkosali: noin 250 henkilöä. Penkit, joissa voi istua, on merkitty.
Pääkirkon seurakuntasalit: noin 80 henkilöä.
Hannun sali: noin 20 henkilöä.
Könönpellon kirkkosali: noin 20 henkilöä.
Könönpellon seurakuntasali: noin 20 henkilöä.
Kangaslammin kirkkosali: noin 40 henkilöä.
Kangaslammin kirkon seurakuntasali: noin 20 henkilöä.
Kuoppakankaan seurakuntakeskuksen kirkkosali: noin 40 henkilöä.
Kuoppakankaan seurakuntakeskuksen seurakuntasali: noin 60 henkilöä.
Puurtilan seurakuntakoti: noin 40 henkilöä.
Luttilan kappeli: noin 40 henkilöä.
Luttilan seurakuntatalo: ei valitettavasti ole varattavissa muistotilaisuuksiin/perhejuhliin touko-syyskuussa 2021. Lokakuusta 2021 alkaen noin 40 henkilöä.

Papit ja kanttorit eivät osallistu muistotilaisuuksiin elokuun 2021 loppuun saakka.

Kokoontuminen seurakunnan toimitiloissa

Seurakunnan tiloissa kokoonnutaan säilyttäen turvavälit. Maskia on hyvä käyttää myös, mikäli sinulla ei ole terveydellisiä rajoituksia. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa (Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tiedote 2.8.2021 - Linkki avautuu uudella välilehdellä). Suositus koskee myös seurakunnan tiloja.
Saavuthan paikalle vain terveenä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seurakunnan tiloihin saapuvia kehotetaan noudattamaan
myös muita terveysviranomaisten antamia ohjeita.

1. Tullessasi seurakunnan tiloihin desinfioi kätesi.
Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaan. Muistatahan, että myös terveeksi itsensä tuntevat saattavat kantaa
ja tartuttaa virusta. Siksi käsien peseminen ja hihaan yskiminen ovat ehdottoman tärkeitä ohjeita noudattaa.

2. Tulethan seurakunnan tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin vain terveenä.
Jos saat seuraavia oireita nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli, on kohteliasta ja
turvallisinta jäädä kotiin.

3. Kirkkotiloissa säilytetään riittävä etäisyys seuraavaan perhekuntaan.
Tilamme on järjestelety niin, että kerhojen, ryhmien ja myös perhejuhlia järjestävien on helppo kokoontua turvavälit huomioiden.

Jumalanpalveluksiin voi kokoontua maskin kanssa turvavälit säilyttäen

Messuja järjestetään sunnuntaisin pääkirkossa klo 10 sekä vaihtelevasti Kuoppakankaan ja Könönpellon seurakuntakeskuksilla klo 14. Kerran kuukaudessa Kuoppakankaan seurakuntakeskusella järjestetään sunnuntai illan Ankkurimessu klo 18. Ankkurimessu on lyhyempi ja usein mukana on seurakunnan nuoria. Kangaslammin kirkossa kokoonnutaan sunnuntaisin klo 12 vuoroviikoin messuun tai sanajumalanpalvelukseen.

Ehtoolliselle on turvallista tulla. Alttarilla pidetään reilusti etäisyyttä seuraavaan perhekuntaan. Papit huolehtivat hyvästä käsihygieniasta ehtoollista jakaessan ja käyttävät maskia.

Vähävaraisten elintarvikejakelu

Vähävaraisten elintarvikejakelua jatketaan normaalisti maanantaisin klo 12 Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella (Kuoppakankaankatu 11) 2.8.2021 alkaen.

Seurakuntavirastolla palvellaan mielellään ajanvarauksella

Seurakuntavirastolla palvellaan arkisin klo 9–15.30. Esteestön sisäänkäynti ja ovikello löytyy sisäpihan puolelta.

Seurakuntalaisia suositellaan varaamaan aika tai hoitamaan asiointi puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilökunnan suorat puhelinnumerot löydät seurakunnan kotisivuilta Yhteystiedot välilehdeltä. Soittajan ei tarvitse huolestua siitä soittaako hän varmasti oikealle henkilölle. Henkilökunta antaa kyllä oikean henkilön yhteystiedot tarvittaessa.

Tulethan vain terveenä paikalle. Käytäthän maskia. Tarvittaessa saat maskin käyttöösi asioinnin ajaksi. Muistathan myös pestä tai desinfioida kätesi seurakuntavirastolle tullessasi.

Haudanhoito ja hautalaskutus: p. 040 570 5050
Ajanvaraus diakoniatyöntekijälle: p. 040 701 6630
Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset kaste-, vihki- ja hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748
Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset, seurakuntaan liittyminen: p. 040 183 1172
Viraston sähköposti: varkauden.seurakunta@evl.fi

Papit ja muut työntekijät ovat tavattavissa

Papit ovat tavattavissa myös kahdenkeskisiin ja perhekohtaisiiin tapaamisiin.
Diakoniatyöntekijät ottavat asiakkaita vastaan seurakuntavirastolla ajanvarauksella.
Lastenohjaajat ja nuorisotyönohjaajat ovat tavattavissa puhelimitse.

Ilmoitamme tilanteen muuttumisesta, tilaisuuksista ja tapahtumista koti- ja Facebook-sivuillamme.

Tiedot päivitetty 23.9.2021 klo 14:06.