Näin pyrimme ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen purkaa yleisötilaisuuksien henkilömäärää koskevat rajoituspäätökset Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueella (Itä-Suomen aluehallintoviraston tiedote 15.2.2022). Myös Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen on antanut ohjeen Pohjois-Savon seurakunnille rajoitusten purkamisesta (KPOHPK tiedote 16.2.2022).

► Seurakunnan tilaisuuksiin ei aseteta henkilömäärärajoituksia koronasta johtuvista syistä 21.2. alkaen.

Turvavälejä ja kasvomaskeja suositellaan yhä

Olemme iloisia, kun voimme avata ovet ja lähestyä normaaleja aikoja. On kuitenkin kohteliasta, että muistamme vielä:

Säilyttää turvallisen etäisyyden ja käyttää maskia.
Jos omaa maskia ei ole tai se on unohtunut, voit saada maskin käyttöösi tilaisuuden ajaksi myös seurakuntamme toimipisteistä. Myös työntekijämme on velvoitettu käyttämään maskia, mikäli riittävää etäisyyttä ei ole mahdollista pitää.

► Pestä tai desinfioida kädet.
Seurakunnan tiloista löytyy wc-tilat ja/tai käsidesiä käsien puhdistamista varten. Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaan. Muistatahan, että myös terveeksi itsensä tuntevat saattavat kantaa ja tartuttaa virusta. Siksi käsien peseminen ja hihaan yskiminen ovat siksi ehdottoman tärkeitä ohjeita noudattaa.

► Tulla paikalle vain ilman flunssaoireita.
Jos saat seuraavia oireita nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli, on turvallisinta jäädä kotiin.

Seurakuntavirastolla palvellaan ajanvarauksella

Seurakuntavirastolla palvellaan arkisin klo 9–15.30. Esteetön sisäänkäynti ja ovikello löytyy sisäpihan puolelta.

Hautausasiakkaita palvellaan maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin viraston normaaleina aukioloaikoina (ei arkipyhinä). Varaathan ajan etukäteen. Näin varmistat itsellesi miellyttävän asiointikokemuksen ja vältät jonotuksen.

Seurakuntalaisia suositellaan varaamaan aika tai hoitamaan asiointi puhelimitse tai sähköpostitse muissakin tapauksissa. Henkilökunnan suorat puhelinnumerot löydät seurakunnan kotisivuilta Yhteystiedot - välilehdeltä. Soittajan ei tarvitse huolestua siitä soittaako hän varmasti oikealle henkilölle. Henkilökunta antaa kyllä oikean henkilön yhteystiedot tarvittaessa.

Asioithan meillä ilman flunssaoireita. Muistathan myös pestä tai desinfioida kätesi seurakuntavirastolle tullessasi. Viraston aulassa on tarjolla maskeja.

Haudanhoito ja hautalaskutus: p. 040 570 5050.
Ajanvaraus diakoniatyöntekijälle: p. 040 701 6630.
Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset kaste-, vihki- ja hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748.
Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset (Kuopion aluekeskusrekisteri): p. 040 484 8225.
Viraston sähköposti: varkauden.seurakunta@evl.fi

Tiedot päivitetty 21.2.2022 klo 15:41.