Näin pyrimme ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä

Käsienpesu.

Itä-Suomen alueella on tällä hetkellä voimassa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätökset 22.4.2021 saakka.
Pohjois-Savossa ja Varkaudessa on sallittu vain alle 20 hengen yleisötilaisuudet. (Linkki aluehallintoviraston tiedotteeseen 12.4.2021.)

Määräyksistä seuraa, että seurakunnan toimitiloissa järjestettäviin kirkollisiin toimituksiin ja perhejuhliin (hautajaiset,
muistotilaisuudet, kastejuhlat ja häät) voi osallistua korkeintaan 20 henkilöä, seurakunnan työntekijät mukaan laskettuna.

Vähävaraisten elintarvikejakelu alkaa uudestaan maanantaina 12.4. Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella.
Ruokakassien haku tapahtuu sukunimen alkukirjaimen mukaan:

klo 12-13 sukunimet A-K,
klo 13-14 sukunimet L-O,
klo 14-15 sukunimet P-Ö.

Noudatathan hakuaikoja ja tulet vain terveenä! Maskisuositus
Jos tarvitset tilapäistä ruoka-apua, varaa aika diakoniatyöntekijälle diakoniatoimistosta p. 040 701 6630.

Jumalanpalveluksiin ilmoittaudutaan ennakkoon

Maaliskuun 7.päivä alkaen voimme kokoontua viettämään ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua yhdessä. Messuihin ilmoittaudutaan
etukäteen voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Ilmoittautumisohjeet löydät kunkin messun tapahtumatiedoista.
Lisäksi julkaisemme joka sunnuntai lyhyen kirkkohetken Facebook-sivullamme ja YouTube-kanavallamme.

Messuja järjestetään pääkirkossa, Kangaslammin kirkossa ja vaihtelevasti myös seurakuntakeskuksissa.

Seurakuntavirastolla palvellaan mielellään ajanvarauksella

Seurakuntavirastolla palvellaan arkisin klo 9–15.30. Seurakuntalaisia pyydetään varaamaan aika tai hoitamaan asiointi
puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilökunnan suorat puhelinnumerot löydät seurakunnan kotisivuilta Yhteystiedot välilehdeltä.
Soittajan ei tarvitse huolestua siitä soittaako hän varmasti oikealle henkilölle. Henkilökunta antaa kyllä oikean henkilön yhteystiedot tarvittaessa.

Tulethan vain terveenä paikalle. Käytäthän maskia. Tarvittaessa saat maskin käyttöösi asioinnin ajaksi. Muistathan myös pestä tai desinfioida kätesi seurakuntavirastolle tullessasi. Noudatamme yli kahden (2) metrin turvaväliä.

Haudanhoito ja hautalaskutus: p. 040 570 5050
Ajanvaraus diakoniatyöntekijälle: p. 040 701 6630
Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset kaste-, vihki- ja hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748
Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset, seurakuntaan liittyminen: p. 040 183 1172

Viraston sähköposti: varkauden.seurakunta@evl.fi

Papit ja muut työntekijät ovat tavattavissa

Papit ovat tavattavissa myös kahdenkeskisiin ja perhekohtaisiiin sielunhoitokeskusteluihin.

Diakoniatyöntekijät ottavat asiakkaita vastaan tarvittaessa seurakuntavirastolla ajanvarauksella.

Lastenohjaajat ja nuorisotyönohjaajat ovat tavattavissa puhelimitse.

Kokoontuminen seurakunnan toimitiloissa

Seurakunnan tiloissa kokoonnutaan säilyttäen turvavälit. Maskia on hyvä käyttää myös, mikäli sinulla ei ole terveydellisiä rajoituksia.
Saavuthan paikalle vain terveenä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seurakunnan tiloihin saapuvia kehotetaan noudattamaan
myös muita terveysviranomaisten antamia ohjeita.

1. Tullessasi seurakunnan tiloihin desinfioi kätesi.
Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaan. Muistatahan, että myös terveeksi itsensä tuntevat saattavat kantaa
ja tartuttaa virusta. Siksi käsien peseminen ja hihaan yskiminen ovat ehdottoman tärkeitä ohjeita noudattaa.

2. Tulethan seurakunnan tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin vain terveenä.
Jos saat seuraavia oireita nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli, on kohteliasta ja
turvallisinta jäädä kotiin.

3. Kirkkotiloissa säilytetään yli kahden (2) metrin etäisyys seuraavaan perhekuntaan.
Tilamme on järjestelety niin, että kerhojen, ryhmien ja myös perhejuhlia järjestävien on helppo kokoontua turvavälit huomioiden.

Ilmoitamme tilanteen muuttumisesta, tilaisuuksista ja tapahtumista koti- ja Facebook-sivuillamme.

Tiedot päivitetty 12.4.2021 klo 9:16.