Näin pyrimme ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä

Käsienpesu.

Itä-Suomen Aluehallintoviraston on jatkanut yleisötilaisuuksien ja kokousten osallistumismäärien rajoituksia (20.1.2021). Varkaudessa on sallittu vain alle 20 hengen yleisötilaisuudet 22.2.2021 saakka. Myös Varkauden perusturvalautakunta antoi 16.12.2020 määräyksen, että kaikki yli 20 henkilön tilaisuudet on kielletty 10.1. saakka. Varkauden kaupungin linjauksen mukaisesti lapsiparkki, lasten päiväkerhot ja liikkakerho alkavat 11.1. alkaen.

Määräyksistä seuraa, että seurakunnan toimitiloissa järjestettäviin kirkollisiin toimituksiin (hautajaiset, muistotilaisuudet, kastejuhlat ja häät) voi osallistua korkeintaan 20 henkilöä, seurakunnan työntekijät mukaan laskettuna.

Vähävaraisten elintarvikejakelu Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella on tauolla toistaiseksi.

Ilmoitamme tilanteen muuttumisesta, tilaisuuksista ja tapahtumista koti- ja Facebook-sivuillamme.

Jumalanpalveluksia vietetään sunnuntaisin verkossa

Helmikuun 2021 ajan vietämme sanajumalanpalveluksia, joihin voit siis osallistua Facebook-sivujemme kautta. Jokaiseen tilaisuuteen pääsee kätevästi mukaan tapahtumakalenterin kautta kunkin tilaisuuden kohdalta. Julkaisemme jumalanpalvelusvideoita myös seurakuntamme YouTube-kanavalla.

Järjestämme ehtollishartauksia Pääkirkolla ja Kangaslammin kirkolla. Niihin ilmoittaudutaan etukäteen.

Seurakuntavirastolla palvellaan mielellään ajanvarauksella

Seurakuntavirastolla palvellaan arkisin klo 9–15.30. Seurakuntalaisia pyydetään varaamaan aika tai hoitamaan asioita mahdollisimman paljon puhelimitse. Henkilöstön suorat puhelinnumerot löydät seurakunnan kotisivuilta Yhteystiedot välilehdeltä. Soittajan ei tarvitse huolestua siitä soittaako hän varmasti oikealle henkilölle. Työntekijämme antavat kyllä oikean henkilön yhteystiedot tarvittaessa.

Tulethan vain terveenä paikalle. Käytäthän maskia. Muistathan pestä tai desinfioida kätesi seurakuntavirastolle tullessasi.

Haudanhoito ja hautalaskutus: p. 040 570 5050
Ajanvaraus diakoniatyöntekijälle: p. 040 701 6630
Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset kaste-, vihki- ja hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748
Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset, seurakuntaan liittyminen: p. 040 183 1172

Viraston sähköposti: varkauden.seurakunta@evl.fi

Papit ja muut työntekijät ovat tavattavissa

Papit ovat tavattavissa sielunhoitokeskusteluihin. Keskustelut voidaan sopia turvavälein esimerkiksi seurakunnan toimitiloihin.

Diakoniatyöntekijät ottavat asiakkaita vastaan tarvittaessa seurakuntavirastolla ajanvarauksella.

Lastenohjaajat ja nuorisotyönohjaajat ovat tavattavissa puhelimitse.

Kokoontuminen seurakunnan toimitiloissa

Seurakunnan tiloissa kokoonnutaan säilyttäen turvavälit. Maskia on hyvä käyttää myös, mikäli sinulla ei ole terveydellisiä rajoituksia. Saavuthan paikalle vain terveenä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seurakunnan tiloihin saapuvia kehotetaan noudattamaan myös muita terveysviranomaisten antamia ohjeita.

1. Tullessasi seurakunnan tiloihin desinfioi kätesi.
Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaan. Muistatahan, että myös terveeksi itsensä tuntevat saattavat kantaa ja tartuttaa virusta. Siksi käsien peseminen ja hihaan yskiminen ovat ehdottoman tärkeitä ohjeita noudattaa.

2. Tulethan seurakunnan tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin vain terveenä.
Jos saat seuraavia oireita nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli, on kohteliasta ja turvallisinta jäädä kotiin.

3. Kirkkotiloissa säilytetään 1-2 metrin etäisyys seuraavaan perhekuntaan.
Tästä syystä tiloissamme on kaikille avoimissa tilaisuuksissa käytössä seuraavat  henkilömäärärajoitukset, jotka koskevat myös perhejuhlien järjestäjiä:

Pääkirkon kirkkosali: 20 henkilöä.
Pääkirkon seurakuntasali: noin 20 henkilöä.
Könönpellon seurakuntasali: noin 20 henkilöä.
Kangaslammin kirkkosali: noin 20 henkilöä (jumalanpalvelukset) tai 20 henkilöä (muistotilaisuudet).
Kuoppakankaan seurakuntakeskus: vain seurakuntasali 20 henkilöä, srk-sali+kirkkosali 50 henkilöä.
Puurtilan seurakuntakoti: noin 20 henkilöä.
Luttilan kappeli: noin 20 henkilöä.
Luttilan seurakuntatalo: noin 20 henkilöä.

Tiedot päivitetty 27.1.2021 klo 15:05.