Näin pyrimme ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä

Tällä hetkellä Pohjois-Savon alueella ei ole voimassa kokoontumisrajoituksia. Tartuntatautilain pykälässä 58 c säädetään kuitenkin minimivaatimuksista, joita myös seurakunnan on noudatettava yleisölle avoimissa ja asiakkaille ja osallistujille varatuissa toimitiloissa ilman erillistä viranomaispäätöstä. Näin ollen:

► Tullessasi seurakunnan tiloihin desinfioi kätesi.
Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaan. Muistatahan, että myös terveeksi itsensä tuntevat saattavat kantaa
ja tartuttaa virusta. Siksi käsien peseminen ja hihaan yskiminen ovat siksi ehdottoman tärkeitä ohjeita noudattaa.

► Tulethan seurakunnan tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin vain terveenä.
Jos saat seuraavia oireita nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli, on kohteliasta ja
turvallisinta jäädä kotiin.

► Kirkkotiloissa säilytetään riittävä etäisyys seuraavaan perhekuntaan.
Olemme iloisia, kun voimme avata ovet ja lähestyä normaaleja aikoja. Toivomme kuitenkin, että seurakunnan tiloissa muistetaan huomioida turvallinen etäisyys toisiin perhekuntiin.

► Seurakunnan tilojen ja pintojen puhdistamista on tehostettu.

► Kirkollisia toimituksia, perhejuhlia ja ryhmiä varten tilojen varatessa asiakkaat ohjataan riittävän väljiin tiloihin. Myös muistotilaisuuksissa ruokailijat sijoitellaan tillaan riittävän väljästi.

Edellä mainittuja hygieniavaatimuksia on noudatettava niin kauan kuin väliaikainen tartuntatautilain pykälä 58 c on voimassa. Tällä hetkellä pykälä on voimassa 31.12.2021 saakka.

Seurakuntavirastolla palvellaan mielellään ajanvarauksella

Seurakuntavirastolla palvellaan arkisin klo 9–15.30. Esteestön sisäänkäynti ja ovikello löytyy sisäpihan puolelta.

Seurakuntalaisia suositellaan varaamaan aika tai hoitamaan asiointi puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilökunnan suorat puhelinnumerot löydät seurakunnan kotisivuilta Yhteystiedot välilehdeltä. Soittajan ei tarvitse huolestua siitä soittaako hän varmasti oikealle henkilölle. Henkilökunta antaa kyllä oikean henkilön yhteystiedot tarvittaessa.

Tulethan vain terveenä paikalle. Muistathan myös pestä tai desinfioida kätesi seurakuntavirastolle tullessasi. Viraston aulassa on tarjolla maskeja.

Haudanhoito ja hautalaskutus: p. 040 570 5050
Ajanvaraus diakoniatyöntekijälle: p. 040 701 6630
Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset kaste-, vihki- ja hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748
Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset, seurakuntaan liittyminen: p. 040 183 1172
Viraston sähköposti: varkauden.seurakunta@evl.fi

Tiedot päivitetty 15.10.2021 klo 15:45.