Näin pyrimme ehkäisemään koronatartuntojen leviämistä

Käsienpesu.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan tällä hetkellä on voimassa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituspäätökset 17.6.2021 saakka. Pohjois-Savossa ja Varkaudessa on sallittu alle 50 hengen yleisötilaisuudet. (Linkki aluehallintoviraston tiedotteeseen 17.5.2021.)

Kuitenkin "sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli viisikymmentä (50) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Turvallisuudella tarkoitetaan kahden (2) metrin turvavälien noudattamista seuraavaan perhekuntaan, hyvää käsihygieniaa ja maskin käyttöä. (Linkki opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaan ohjeeseen.)

Määräyksestä seuraa siis, että seurakunnan toimitiloissa järjestettäviin kirkollisiin toimituksiin ja perhejuhliin (hautajaiset, muistotilaisuudet, kastejuhlat ja häät) voi turvallisesti osallistua, kunkin toimitilan henkilömäärärajoitukset huomioiden:

Pääkirkon kirkkosali: n. 100 henkilöä. Penkit, joissa voi istua, on merkitty.
Pääkirkon seurakuntasali: n. 30 henkilöä.
Könönpellon kirkko- ja seurakuntasali: n. 20-30 henkilöä.
Kangaslammin kirkko- ja seurakuntasali: n. 20-30 henkilöä.
Kuoppakankaan kirkko-ja seurakuntasali: n. 50 henkilöä.
Puurtilan seurakuntakoti: n. 20 henkilöä.
Luttilan kappeli: n. 20 henkilöä. Lähiomaisille voidaan jättää etuoikealle ensimmäinen tuolirivi, jossa he voivat istua tiiviimmin.
Luttilan seurakuntatalo: ei valitettavasti ole varattavissa muistotilaisuuksiin/perhejuhliin touko-syyskuussa 2021.

Papit ja kanttorit eivät osallistu muistotilaisuuksiin elokuun 2021 loppuun saakka.

Vähävaraisten elintarvikejakelu

Vähävaraisten elintarvikejakelu on alkanut Kuoppakankaan seurakuntakeskuksella. Lahjoituksina saadut
elintarvikkeet jaetaan valmiiksi kasseihin pakattuna. Ruoan noutoaikoja on porrastettu sukunimen alkukirjaimen
mukaan koronarajoitusten vuoksi. Noudatathan hakuaikoja ja tulet vain terveenä! Maskisuositus.

Jos tarvitset tilapäistä ruoka-apua, varaa aika diakoniatyöntekijälle diakoniatoimistosta p. 040 701 6630.

HUOM! Alkaen 3.5. elintarvikejakelun käytäntö muuttuu:

parilliset viikot
klo 12-13 sukunimet A-O
klo 13-14 sukunimet P-Ö.

parittomat viikot
klo 12-13 sukunimet P-Ö
klo 13-14 sukunimet A-O.

Jumalanpalveluksiin ei enää toistaiseksi tarvitse ilmoittautua

Toukokuusta lähtien jumalanpalveluksiin ei tarvitse enää ilmoittautua. Kokoonnumme voimassa olevien henkilömäärärajoitusten mukaisesti. Lisäksi julkaisemme joka sunnuntai lyhyen kirkkohetken Facebook-sivullamme ja YouTube-kanavallamme. Messuja järjestetään pääkirkossa, Kangaslammin kirkossa ja vaihtelevasti myös seurakuntakeskuksissa Kuoppakankaalla ja Könönpellossa.

Seurakuntavirastolla palvellaan mielellään ajanvarauksella

Seurakuntavirastolla palvellaan arkisin klo 9–15.30. Seurakuntalaisia pyydetään varaamaan aika tai hoitamaan asiointi
puhelimitse tai sähköpostitse. Henkilökunnan suorat puhelinnumerot löydät seurakunnan kotisivuilta Yhteystiedot välilehdeltä.
Soittajan ei tarvitse huolestua siitä soittaako hän varmasti oikealle henkilölle. Henkilökunta antaa kyllä oikean henkilön yhteystiedot tarvittaessa.
Tulethan vain terveenä paikalle. Käytäthän maskia. Tarvittaessa saat maskin käyttöösi asioinnin ajaksi. Muistathan myös pestä tai desinfioida kätesi seurakuntavirastolle tullessasi. Noudatamme yli kahden (2) metrin turvaväliä.

Haudanhoito ja hautalaskutus: p. 040 570 5050
Ajanvaraus diakoniatyöntekijälle: p. 040 701 6630
Pappien ja seurakunnan tilojen varaukset kaste-, vihki- ja hautajaistoimituksiin: p. 040 702 7748
Virkatodistukset, sukuselvitykset, sukututkimukset, seurakuntaan liittyminen: p. 040 183 1172
Viraston sähköposti: varkauden.seurakunta@evl.fi

Papit ja muut työntekijät ovat tavattavissa

Papit ovat tavattavissa myös kahdenkeskisiin ja perhekohtaisiiin sielunhoitokeskusteluihin.
Diakoniatyöntekijät ottavat asiakkaita vastaan tarvittaessa seurakuntavirastolla ajanvarauksella.
Lastenohjaajat ja nuorisotyönohjaajat ovat tavattavissa puhelimitse.

Kokoontuminen seurakunnan toimitiloissa

Seurakunnan tiloissa kokoonnutaan säilyttäen turvavälit. Maskia on hyvä käyttää myös, mikäli sinulla ei ole terveydellisiä rajoituksia.
Saavuthan paikalle vain terveenä. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seurakunnan tiloihin saapuvia kehotetaan noudattamaan
myös muita terveysviranomaisten antamia ohjeita.

1. Tullessasi seurakunnan tiloihin desinfioi kätesi.
Jos yskittää tai aivastuttaa, yski tai aivasta nenäliinaan tai hihaan. Muistatahan, että myös terveeksi itsensä tuntevat saattavat kantaa
ja tartuttaa virusta. Siksi käsien peseminen ja hihaan yskiminen ovat ehdottoman tärkeitä ohjeita noudattaa.

2. Tulethan seurakunnan tilaisuuksiin ja kirkollisiin toimituksiin vain terveenä.
Jos saat seuraavia oireita nuha, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut, kuume, pahoinvointi, ripuli, on kohteliasta ja
turvallisinta jäädä kotiin.

3. Kirkkotiloissa säilytetään yli kahden (2) metrin etäisyys seuraavaan perhekuntaan.
Tilamme on järjestelety niin, että kerhojen, ryhmien ja myös perhejuhlia järjestävien on helppo kokoontua turvavälit huomioiden.

Ilmoitamme tilanteen muuttumisesta, tilaisuuksista ja tapahtumista koti- ja Facebook-sivuillamme.

Tiedot päivitetty 24.5.2021 klo 11:55.